Σαν βενετσιάνικο καράβι που αρμενίζει τις θάλασσες του κόσμου κι επιστρέφει με σεντούκια γεμάτα γευστικές επιρροές μοιάζει η exclusive brasserie "Galea" του πεντάστερου ξενοδοχείου "Castello Infinity" στην Αγία Πελαγία. Ο executive chef Κωνσταντίνος Ασσαργιωτάκης "πειράζει" τη μεσογειακή κουζίνα, συνδυάζοντας γευστικά μυστικά από το Μεξικό, την Ιαπωνία και την Ανατολή με πρώτες ύλες της κρητικής γης.
Στα ορεκτικά το καβούρι με το μυρωδάτο βαφλάκι και τη σος τσορίθο και το προζυμένιο flatbread με κρέμα τρούφας και jamon iberico από ελληνική φάρμα εγκαινιάζουν τη γαστριμαργική φιέστα. Για κυρίως δοκιμάστε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο με πατάτα rouille, vin jaune sauce, κράκερ σπανακόρυζο και πέπλο από μελάνι σουπιάς, τον ελληνικό μαύρο χοίρο σιγοψημένο στον ξυλόφουρνο, με καπνιστό πουρέ yellow bbq αρωματισμένο με βουνίσιο φασκόμηλο και πίκλα παστινάκι, ή την κατσίκα στη γάστρα με τις ντομάτες σε ώσμωση. Για φινάλε, αποδομημένη Pavlova με μαρέγκα κόκκινου πιπεριού και ξύσμα λάιμ ή το καμένο cheesecake ξυλόφουρνου με κρητική μυζήθρα και σάλτσα από φρέσκες φράουλες.
Tip: Στα οπωσδήποτε σημειώστε οτι υπάρχουν πάρα πολύ ωραίες vegeterian επιλογές όπως
παπουτσάκι με γιαχνερά και αβγό σε στακοβούτυρο, μπουγιουρντί άγριων μανιταριών με σαμπαγιόν παρμεζάνας, κολοκυθανθός με αφρό φέτας, διάφορα ψητά λαχανικά για side dish καθώς και η πολύ πετυχημένη κρητική σαλάτα.
Αγία Πελαγία, 2813021840, www.castelloinfinity.com