"Μαριγούλα", Χαλκιδική

Η γαστροταβέρνα του Πολύγυρου όπου επιστρέφουμε κάθε καλοκαίρι.

Μαριγούλα Χαλκιδική

O Σοφοκλής Γιατζόγλου έχει διαμορφώσει μέσα στα χρόνια, μαζί με τους σεφ του Μπιλάλ Ντόκα και Αβράμη Νικόλαου, ένα στιλ κουζίνας που συνδυάζει sourcing εκλεκτής πρώτης ύλης, ανήσυχο πνεύμα και διάθεση για αναζήτηση και πειραματισμό, βάζοντας αυτή την off Broadway γαστροταβέρνα στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής σταθερά στην πυξίδα των foodies. Με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2024, αυτό το μοναδικό ελληνικό μπιστρό συνεχίζει την κληρονομιά του ιστορικού καφενείου της μαμάς Μαριγούλας, στρώνοντας τα τραπέζια του μεσημέρι και βράδυ γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και στον έξω χώρο, που εντάσσεται αρμονικά στη γειτονιά. Πιάτα όπως το κοκορετσάκι με χειροποίητο αριάνι και κρέμα σκόρδου, το χοιρινό σε φύλλο συκιάς με πουρέ κρεμμυδιού και σάλτσα φασκόμηλου και η καρδιά μοσχαριού με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και παγωτό φιστίκι Αιγίνης μένουν στη μνήμη με τη νοστιμιά και τη δημιουργικότητά τους. 

Μαριγούλα Χαλκιδική

Tip: Στα must οι κοπές ξεχωριστών ντόπιων κρεάτων, τα αλίπαστα και τα σπάνια τυριά, όπως το παρχαροτύρ (καπνιστό ποντιακό τυρί) και τα πιάτα ημέρας με ό,τι καλό βρίσκουν στην αγορά.

Μαριγούλα Χαλκιδική

Πολύγυρος, 2371023171, www.marigoula.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Brisk", Κέρκυρα

Μπιστρονομία με επτανησιακό αποτύπωμα

"Λακάνη", Ρόδος

Αληθινό μαγειρικό τεχνουργείο

"Κοντοσώρος", Φλώρινα

Βαθιά νόστιμη τοπική κουζίνα.

"Strada" , Κοζάνη

Κοζάνη εμπιστευτικό.

"Ανδρέας", Σέρρες

Sui generis κρεατοφαγία στον βορρά.

"Ο Θωμάς", Φλώρινα

Ένα grand restaurant στο βουνό.