"Valaora", Ναύπλιο

Πρώτο τραπέζι θάλασσα.

Valaora Ναύπλιο

Σ ε μία από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της παραλιακής του Ναυπλίου, το εστιατόριο "Valaora" έχει αναδειχθεί σε νέο γευστικό spot της πόλης, συνδυάζοντας αρμονικά ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και μοντέρνες γεύσεις. Ο Head Chef & ιδιοκτήτης Δημήτρης Παλιούρας, με εμπειρία σε πολλά high end εστιατόρια, επέστρεψε στη γενέτειρά του, μια σύγχρονη γαστρονομική κάρτα με μεσογειακό χρώμα, εξελιγμένες τεχνικές και έμφαση στα πλούσια τοπικά υλικά της Αργολίδας, πολλά από τα οποία κατευθείαν από το μποστάνι. Η αρχή γίνεται με ωμά όπως καρπάτσιο μόσχου με λάδι sobrassada, κρέμα γραβιέρας Αργολίδας και παγωτό μουστάρδα, αλλά και ανοιχτή πίτα με μελιτζάνα και άγρια μυρωδικά στη σχάρα. Οι ντοματοκεφτέδες, με σαρδέλες, ταραμά και αβγοτάραχο, αλλά και το ψάρι ημέρας με σάλτσα κακαβιάς, κροκέτα από βλίτα και "αέρα" λεμονιού φέρνουν αέρα θάλασσας στο τραπέζι με μοντέρνα ματιά, ενώ σε πιο γήινες επιλογές σημειώστε το κουνέλι τηγανητό με αλμυρίκια, σορμπέ αγγούρι, κάππαρη και βινεγκρέτ ντομάτας, αλλά και το καρέ αρνιού ή τον μουσακά με γκιόσα, σπόρους μουστάρδας και πιπεριά Φλωρίνης. 

Valaora Ναύπλιο

Tip: Η κάρτα κρασιών δίνει έμφαση σε επιλογές από την Ελλάδα και ειδικότερα από την Πελοπόννησο, ενώ οι mixologists ετοιμάζουν κλασικά και signature cocktails για να συνοδεύσετε το μενού.

Valaora Ναύπλιο

Ακτή Μιαούλη, Μπανιέρες, 6989600200, valaora.gr, FB: Valaora Resto Nafplio, IG: @valaora.nafplio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.