Σ ε μία από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της παραλιακής του Ναυπλίου, το εστιατόριο "Valaora" έχει αναδειχθεί σε νέο γευστικό spot της πόλης, συνδυάζοντας αρμονικά ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και μοντέρνες γεύσεις. Ο Head Chef & ιδιοκτήτης Δημήτρης Παλιούρας, με εμπειρία σε πολλά high end εστιατόρια, επέστρεψε στη γενέτειρά του, μια σύγχρονη γαστρονομική κάρτα με μεσογειακό χρώμα, εξελιγμένες τεχνικές και έμφαση στα πλούσια τοπικά υλικά της Αργολίδας, πολλά από τα οποία κατευθείαν από το μποστάνι. Η αρχή γίνεται με ωμά όπως καρπάτσιο μόσχου με λάδι sobrassada, κρέμα γραβιέρας Αργολίδας και παγωτό μουστάρδα, αλλά και ανοιχτή πίτα με μελιτζάνα και άγρια μυρωδικά στη σχάρα. Οι ντοματοκεφτέδες, με σαρδέλες, ταραμά και αβγοτάραχο, αλλά και το ψάρι ημέρας με σάλτσα κακαβιάς, κροκέτα από βλίτα και "αέρα" λεμονιού φέρνουν αέρα θάλασσας στο τραπέζι με μοντέρνα ματιά, ενώ σε πιο γήινες επιλογές σημειώστε το κουνέλι τηγανητό με αλμυρίκια, σορμπέ αγγούρι, κάππαρη και βινεγκρέτ ντομάτας, αλλά και το καρέ αρνιού ή τον μουσακά με γκιόσα, σπόρους μουστάρδας και πιπεριά Φλωρίνης.
Tip: Η κάρτα κρασιών δίνει έμφαση σε επιλογές από την Ελλάδα και ειδικότερα από την Πελοπόννησο, ενώ οι mixologists ετοιμάζουν κλασικά και signature cocktails για να συνοδεύσετε το μενού.
Ακτή Μιαούλη, Μπανιέρες, 6989600200, valaora.gr, FB: Valaora Resto Nafplio, IG: @valaora.nafplio