Έ χοντας μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια όπου ο σεβασμός στις πρώτες ύλες αλλά και στην αξιοποίηση κάθε πτυχής τους ήταν καθημερινό βίωμα, αυτό που μας μαθαίνουν σύγχρονες τάσεις όπως το zero food waste και το "από τη φάρμα στο πιάτο", ο Νίκος Κουτσουδάκης, head chef του διακεκριμένου εστιατορίου "Πηδάλιο" στο Ναύπλιο, το κάνει πράξη καθημερινά με τη μαγειρική φιλοσοφία του. Ερευνώντας συστηματικά μαζί με την ομάδα του τα εργαστήρια και τα χωράφια των παραγωγών που επιμένουν να υπηρετούν τις τοπικές πρώτες ύλες, αλλά και διαλέγοντας ψάρια και θαλασσινά που ψαρεύονται στον Αργολικό κόλπο, τα αναδεικνύουν στη συνέχεια σε πιάτα οικεία, πρωτότυπα και βαθιά νόστιμα. Όπως η τσουχτή με ζυμαρικά ζέας και εικονικό αβγό, το μπριάμ με φιλέτο φαγκρί, η γκιόσα Αργολίδας σιγομαγειρεμένη με ξινόχοντρο, καπνιστή μελιτζάνα και αφρό σκόρδου ή τα εναλλακτικά γεμιστά σε ριζότο.
Tip: Η βιολογική αγκινάρα ΠΓΕ Ιρίων γίνεται γλυκό και σερβίρεται με παγωτό λεμόνι, τοπικό γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης, ενώ τις γεύσεις συνοδεύουν τοπικά αποστάγματα και οίνοι.
25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603, pidalio.gr, FB: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο, IG: @pidaliorestaurant