"Πηδάλιο", Ναύπλιο

Βιωσιμότητα και τοπικότητα σε ένα μεζεδοπωλείο με ευαισθησίες.

Πηδάλιο Ναύπλιο

Έ χοντας μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια όπου ο σεβασμός στις πρώτες ύλες αλλά και στην αξιοποίηση κάθε πτυχής τους ήταν καθημερινό βίωμα, αυτό που μας μαθαίνουν σύγχρονες τάσεις όπως το zero food waste και το "από τη φάρμα στο πιάτο", ο Νίκος Κουτσουδάκης, head chef του διακεκριμένου εστιατορίου "Πηδάλιο" στο Ναύπλιο, το κάνει πράξη καθημερινά με τη μαγειρική φιλοσοφία του. Ερευνώντας συστηματικά μαζί με την ομάδα του τα εργαστήρια και τα χωράφια των παραγωγών που επιμένουν να υπηρετούν τις τοπικές πρώτες ύλες, αλλά και διαλέγοντας ψάρια και θαλασσινά που ψαρεύονται στον Αργολικό κόλπο, τα αναδεικνύουν στη συνέχεια σε πιάτα οικεία, πρωτότυπα και βαθιά νόστιμα. Όπως η τσουχτή με ζυμαρικά ζέας και εικονικό αβγό, το μπριάμ με φιλέτο φαγκρί, η γκιόσα Αργολίδας σιγομαγειρεμένη με ξινόχοντρο, καπνιστή μελιτζάνα και αφρό σκόρδου ή τα εναλλακτικά γεμιστά σε ριζότο. 

Πηδάλιο Ναύπλιο

Tip: Η βιολογική αγκινάρα ΠΓΕ Ιρίων γίνεται γλυκό και σερβίρεται με παγωτό λεμόνι, τοπικό γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης, ενώ τις γεύσεις συνοδεύουν τοπικά αποστάγματα και οίνοι.

Πηδάλιο Ναύπλιο

25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603, pidalio.gr, FB: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο, IG: @pidaliorestaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.