Mια ραφιναρισμένη εκδοχή της παράδοσης στο πιάτο φέρνει το φιλόξενο εστιατόριο του σεφ Σπύρου Κοντογιαννίτη, ο οποίος δημιούργησε μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη το "Κάρδαμο", ένα από τα στέκια που σηματοδοτεί τη γαστρονομική αναγέννηση της Καλαμάτας και μετρώντας πλέον αρκετά χρόνια στο ενεργητικό του έχει καταξιωθεί στη γευστική σκηνή της πόλης. Κάτω από τη σκιά των θεόρατων δέντρων της ατμοσφαιρικής πλατείας Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και στην κομψή και οικεία σάλα του, με έντονη την παρουσία του ανοιχτόχρωμου ξύλου, απολαμβάνουμε πιάτα που αναδεικνύουν προσεκτικά και με γνώση την παράδοση με λεπτές παρεμβάσεις και με στήριγμα μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο και ξινομυζήθρα, μελιτζάνες ιμάμ με γιαούρτι, κύμινο, φουντούκι, φέτα και βασιλικό, αβγά ποσέ σε πικάντικη σάλτσα με σφέλα, σουτζούκι και τσιπς πατάτας, παστίτσιο "αλλιώς" με μοσχάρι μπρεζέ, bucatini και μπεσαμέλ γραβιέρας, κουσκουσάκι γαρίδας με βασιλικό, φέτα και έντονη τη γεύση της μπισκ γαρίδας, burger γουρνοπούλας με τραγανή πανσέτα, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι και μαγιονέζα γιαούρτι, αλλά και εκλεκτές κοπές μόσχου εντυπωσιάζουν σε ένα εστιατόριο που σέβεται τον επισκέπτη σε κάθε πτυχή της εμπειρίας.
Tip: Κρατήστε χώρο για γλυκό, όπως το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με δίπλες, κρέμα σιμιγδαλιού, μέλι, αραχίδα και παγωτό baba au rum.
Σιδηροδρομικού Σταθμού 21, Καλαμάτα, 2721098091, kardamo.gr, FB: Κάρδαμο comfort cuisine, IG: @kardamo