Aπό το 2021 που άνοιξε στο πλέον ειδυλλιακό σημείο, ατενίζοντας την παραλία του Μυλοπότα στην Ίο, το εστιατόριο του Παναγιώτη Δράκου έχει κάνει αίσθηση ποντάροντας στη γευστική κληρονομιά του νησιού και των Κυκλάδων και αναδεικνύοντάς τη με γνώση, φαντασία και άποψη. Ψάχνοντας προσεκτικά τις πρώτες ύλες, φέρνει στο τραπέζι μας πιάτα ευφάνταστα και οικεία ταυτόχρονα, γεμάτα νοστιμιά, όπως ταραμοσαλάτα με παστέλι και άνηθο, φάβα Σαντορίνης με καλαμάρι και πίκλα κρεμμυδιού, λαδένια Κιμώλου με ντομάτα, κρεμμύδι και ρίγανη, τραχανότο στιφάδο με μοσχάρι, κρεμμύδια και ντομάτα. Γεύσεις όπως το μερμιζέλι με γαρίδες, κριθαράκι, νιώτικη γραβιέρα και μπισκ ή το ντόπιο κατσικάκι με ρεβίθια και σάλτσα ντομάτας μας κρατούν νόστιμη συντροφιά στο καλοκαιρινό σκηνικό αποσύνδεσης που μας μυεί στο νέο πρόσωπο της Ίου. Γλυκό φινάλε με πορτοκαλόπιτα με σάλτσα λευκής σοκολάτας και φιστίκια Αιγίνης.
Tip: Τα περίφημα νιώτικα τυριά δίνουν άλλη γεύση στα καλασούνια με χωριάτικο φύλλο, κολοκύθι, μυρωδικά και σος γιαουρτιού, τους ντοματοκεφτέδες, αλλά και τον κόκορα με χυλοπίτες, ντομάτα, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, μαϊντανό και γραβιέρα.
Μυλοπότας, Ίος, 2286093386, www.methyraios.gr, IG: @methyra_restaurant