Έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια που έχει υπηρετήσει χρόνια την ιταλική κουζίνα στη Σίφνο, ο Andrea Miano έχει δημιουργήσει το δικό του ανοιχτόκαρδο εστιατόριο, δυο βήματα από τη θάλασσα, στον Πλατύ Γιαλό. Η αγάπη του για τις κουζίνες της Ανατολικής Μεσογείου, και για όλη την κληρονομιά αυτού του ξεχωριστού τόπου-σταυροδρόμι πολιτισμών από τη Δύση και την Ανατολή, έχει ενσταλαχθεί στο μενού, όπου αρώματα Μέσης Ανατολής συναντούν την ιταλική αλλά και την τοπική γευστική κουλτούρα, με καλοζυγισμένες δόσεις δημιουργικότητας και μεγάλη προσοχή στις πρώτες ύλες, τις υφές και τις εντάσεις. Σε ένα χώρο που αποπνέει καλοκαιρινή χαλαρότητα, απολαμβάνουμε μια κουζίνα αναζωογονητικά ανάλαφρη και νόστιμη, που τιμά τα τοπικά προϊόντα αλλά προσέχει και τους χορτοφάγους, με πιάτα όπως νιόκι με παντζάρι, μαύρο σκόρδο και μανιτάρια, χούμους από το ξακουστό σιφνέικο ρεβίθι με χταπόδι, φτέρη, τσιτσίραβλα και μπαλσάμικο.
Tip: Το όνομα "Maiolica" αναφέρεται στα ομώνυμα κεραμικά σκεύη που καλύπτονται με λευκό κασσίτερο κα διακοσμούνται με χρωματιστά μοτίβα και ταξίδεψαν από την Αραβία στην Ιταλία της Αναγέννησης.
Πλατύς Γιαλός Σίφνου, 2284071428, maiolicarestaurant.com, FB: Maiolica, IG: @maiolica.sifnos