"Ηλιοβασίλεμα", Σύρος

Απογειώνοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη.

Ηλιοβασίλεμα Σύρος

Eστιατόριο-πρότυπο για τις Κυκλάδες, καθώς απέσπασε το 2024 ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το δημιούργημα του chefpatron Κώστα Μπουγιούρη αποδεικνύει πώς η εξαιρετική πρώτη ύλη μπορεί να απογειωθεί με ευρηματικούς συνδυασμούς χωρίς να γυρίζει την πλάτη στην παράδοση, αλλά έχοντας διαρκώς και το βλέμμα στο μέλλον. Στη στιλάτη σάλα με τα λευκά και τα τραπέζια κάτω από την πέργκολα, λίγα μέτρα από την παραλία του Γαλησσά, προσεκτικά διαλεγμένα θαλασσινά ημέρας από το νησί, κρεατικά και λαχανικά από Κυκλαδίτες παραγωγούς αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο ο σεφ ζωγραφίζει πιάτα-εμπειρία, όπως το ταρτάρ ψαριού ημέρας, η λακέρδα μαριναρισμένη με ξινόμηλο, καρύδια, πορτοκάλι και σέλερι, η κακαβιά με τουίγ από σέλερι, λάδι σέλινου και μαγιονέζα δυόσμου, ο κόκορας με ταλιατέλες και ξινομυζήθρα Ίου, το αρνάκι φρικασέ με χόρτα εποχής και αβγολέμονο, αλλά και το rib eye από μοσχάρι Black Angus αρωματισμένο με βούτυρο από παστουρμά Miran και φρέσκα λαχανικά. 

Ηλιοβασίλεμα Σύρος

Tip: Τα τοπικά τυριά αναδεικνύονται από τις επιλογές της λίστας κρασιών με έμφαση στον συριανό και τον κυκλαδίτικο αμπελώνα, αλλά και σε πιάτα όπως οι λουκουμάδες από παλαιωμένο Σαν Μιχάλη με τσάτνεϊ περγαμόντο.

Ηλιοβασίλεμα Σύρος

Γαλησσάς, 2281043325, www.chefbougiouris.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.