Δανείζοντας το όνομά του από τη λατινική λέξη "Caelus" ή "Coelus", που σημαίνει "ουρανός" ή "παράδεισος" το "Coeli restaurant" μας καλωσορίζει σε έναν κομψό χώρο με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, όπως άλλωστε υπόσχεται και εκπληρώνει πλήρως το ξενοδοχείο "Paros Agnanti Resort & Spa", που δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου της Παροικιάς, αγναντεύοντας τη θάλασσα και τη Χώρα της Πάρου. Ο ταλαντούχος σεφ Αναστάσιος Γούλας και η ομάδα του δημιουργούν πιάτα με μεσογειακές και fusion αναφορές, χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά υλικά και βιολογικά προϊόντα από το μποστάνι τους. Sushi menu, σεβίτσε και τατάκι, ευφάνταστα ζυμαρικά και ριζότο συναντούν δημιουργικές εκδοχές παραδοσιακών πιάτων και ευφάνταστες συνθέσεις όπως ο μουσακάς με μοσχαρίσιο και χοιρινό ραγού, ψητή μελιτζάνα, πατάτα με κρέμα γραβιέρας και τσάτνεϊ ντομάτας ή το λαβράκι με κρέμα φασολιού, καπνιστό ταραμά, παντζάρι, αβγοτάραχο και σος λεμονιού.
Tip: Μια εκτενής λίστα κρασιών με ιδιαίτερες επιλογές τόσο από τοπικούς ελληνικούς όσο και από διεθνείς αμπελώνες, αλλά και κοκτέιλ από τους mixologists ανοίγουν ή συνοδεύουν ιδανικά το δείπνο.
"Paros Agnanti Resort & Spa", Παραλία Κριός, Πάρος, 2284023205, 2284025106, www.parosagnanti.gr, FB: Paros Agnanti Resort & Spa, IG: @parosagnanti