Σε μια εκπληκτική βεράντα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από την Kαλντέρα της Σαντορίνης, με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Οίας στο φόντο, η κομψή μίνιμαλ αυλή του "Black Rock" γίνεται το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλωθεί ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι. Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Φυντάνης μεταφράζει με σύγχρονη ματιά κλασικές αξίες της ελληνικής κουζίνας, δίνοντας έμφαση στα εκλεκτά υλικά, πολλά από τα οποία τοπικά, σε πιάτα-έργα τέχνης αποσπώντας επάξια Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2024. Δίνοντας έμφαση στη νοστιμιά καταφέρνει να διατηρεί τον γευστικό χαρακτήρα και τις μνήμες της κουζίνας μας, σε δημιουργίες όπως η φάβα Σαντορίνης με καπνιστές γαρίδες, χαρίσα, ντομάτα, κρίταμο, κάππαρη και ελιές, η σπανακόπιτα με τηγανητά dumplings, σπανάκι, φέτα, φρέσκα μυρωδικά, γιαούρτι και λάδι άνηθου, το ψάρι φρικασέ με σελινόριζα, καρδιές μαρουλιού, αβγολέμονο με τοπικά μυρωδικά και το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα, fregola, αρσενικό Νάξου, Μαυροτράγανο Σαντορίνης και dukkah.
Tip: Tα εξαιρετικά homemade αρτοποιήματα και η πολύ καλή λίστα κρασιών απογειώνουν την αξέχαστη εμπειρία.
Ξεν. "Santorini Secret", Οία, 2286027337, www.blackrock-restaurant.com, FB: Black Rock Restaurant, IG: @blackrock_restaurant