"Black Rock", Σαντορίνη

Βραβευμένη ελληνική κουζίνα σε ηφαιστειακό σκηνικό.

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Σε μια εκπληκτική βεράντα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από την Kαλντέρα της Σαντορίνης, με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Οίας στο φόντο, η κομψή μίνιμαλ αυλή του "Black Rock" γίνεται το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλωθεί ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι. Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Φυντάνης μεταφράζει με σύγχρονη ματιά κλασικές αξίες της ελληνικής κουζίνας, δίνοντας έμφαση στα εκλεκτά υλικά, πολλά από τα οποία τοπικά, σε πιάτα-έργα τέχνης αποσπώντας επάξια Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2024. Δίνοντας έμφαση στη νοστιμιά καταφέρνει να διατηρεί τον γευστικό χαρακτήρα και τις μνήμες της κουζίνας μας, σε δημιουργίες όπως η φάβα Σαντορίνης με καπνιστές γαρίδες, χαρίσα, ντομάτα, κρίταμο, κάππαρη και ελιές, η σπανακόπιτα με τηγανητά dumplings, σπανάκι, φέτα, φρέσκα μυρωδικά, γιαούρτι και λάδι άνηθου, το ψάρι φρικασέ με σελινόριζα, καρδιές μαρουλιού, αβγολέμονο με τοπικά μυρωδικά και το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα, fregola, αρσενικό Νάξου, Μαυροτράγανο Σαντορίνης και dukkah. 

Black Rock Σαντορίνη

Tip: Tα εξαιρετικά homemade αρτοποιήματα και η πολύ καλή λίστα κρασιών απογειώνουν την αξέχαστη εμπειρία.

Black Rock Σαντορίνη

Ξεν. "Santorini Secret", Οία, 2286027337, www.blackrock-restaurant.com, FB: Black Rock Restaurant, IG: @blackrock_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.