Kάθε φορά που πιάνεις τραπέζι στον "Ονήσιμο", που τώρα το καλοκαίρι απλώνεται και στην πλατεία των Πεζών στο Ηράκλειο, νιώθεις καλεσμένος σε κρητική γιορτή. Η θέρμη του Ονήσιμου Σαριδάκη και της συζύγου του Ελένης Βαρδάκη και η αγάπη τους για τις παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης ενσταλάζονται τόσο στη φιλοξενία όσο και στα πιάτα, σε ένα εστιατόριο που δικαίως μέτρα σταθερή παρουσία στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας επί σειρά ετών. Ο Ονήσιμος διαχειρίζεται με μαεστρία το κρέας στις ψησταριές με τα φημισμένα παϊδάκια και το διάσημο αντικριστό αρνί του, η Ελένη έχει αναλάβει τις μαρμίτες και τον ξυλόφουρνο απ’ όπου βγαίνουν όλες οι παραδοσιακές νοστιμιές του τόπου: χορτοπιτάκια, αβγά με στάκα, ντολμαδάκια με ξύγαλο, φάβα από κουκιά, κοκκινιστή κατσίκα, πιλάφι με ζυγούρι. Βασικό κομμάτι της νοστιμιάς τα εκλεκτά προϊόντα, κρεατικά από τα Αστερούσια, δικά τους τυριά, ζαρζαβατικά από το μποστάνι.
Tip: Tα μυζηθροπιτάκια με μέλι συνοδεία ρακής και τα γλυκά του κουταλιού από τα χέρια της Ελένης σφραγίζουν με τον πιο γλυκό τρόπο το γεύμα.
Δημοκρατίας 17, Πεζά Πεδιάδας, 2810741754, tavernaonisimos.gr, FB: Taverna Onisimos