Παιδί του τραγουδοποιού Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη, που φέρνει πάντα με ευαισθησία τη μουσική μας παράδοση στο σήμερα και στις ανησυχίες του, και του συνεργάτη του Γιώργου Μάμουνα, η "Κουκουβάγια" άνοιξε τα φτερά της ήδη από τα φοιτητικά τους χρόνια και ωρίμασε μαζί τους, μετρώντας πλέον πάνω από δεκαπέντε χρόνια στην οδό Μιλάτου στο κέντρο του Ηρακλείου. Ανανεωμένη τόσο αισθητικά όσο και γευστικά, αλλά πάντα με οδηγό την οικειότητα και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, η "Κουκουβάγια" προσελκύει καλλιτεχνικό κόσμο από όλη την Ελλάδα που επισκέπτεται το Ηράκλειο και εξερευνητές της
γαστρονομίας από όλο το κόσμο.Η κουζίνα της προσφέρει μια κρητική γαστρονομική εμπειρία, στηριζόμενη σε πρώτες ύλες μικρών παραγωγών, μαγειρεμένες και σερβιρισμένες με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Όλα τα προϊόντα έρχονται από την Κρήτη και με οδηγό την ανάδειξη της βαθιάς νοστιμιάς τους ο σεφ Γιώργος Χρονάκης, μαζί με τον υπεύθυνο της κουζίνας Cekaj Klajdi, προτείνουν μια κουζίνα με μνήμες του τόπου μέσα από πιάτα όπως τα τορτελίνια με γέμιση κόκορα πάνω σε κρέμα από αγκινάρα και κρέμα γραβιέρας ή οι κροκέτες ρυζιού με μανιτάρια και κρέμα καλαμποκιού.
Tip: Η οφτή πατατοσαλάτα με καπνιστό κοτόπουλο, σιτάρι και ρεβίθι, μαϊντανό, τριμμένη γραβιέρα, αβγό βραστό και καπνιστή μαγιονέζα ενσαρκώνει νοστιμότατα τη νέα φιλοσοφία της κουζίνας.
Μιλάτου 13, Ηράκλειο, 2810283307, koukouvagiaher.gr, FB: Κουκουβάγια - Cretan Cuisine - Herakleion, IG: @koukouvagia_herakleion