"Η Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη", Αλεξανδρούπολη

Βραβευμένη ελληνική κουζίνα αγναντεύοντας τη θάλασσα.

Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη Αλεξανδρούπολη

Βγαίνοντας από την Αλεξανδρούπολη, μετά τον ελαιώνα της Μάκρης, συναντάμε την "Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη" που με πάνω από 20 χρόνια πλέον στον μαγειρικό στίβο έχει κερδίσει πιστούς φίλους, αλλά και μια σειρά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου παρουσιάζει με σύγχρονη ματιά την ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά, σερβίροντας από κακαβιά και ριζότι θαλασσινών μέχρι παστράμι από ελληνικό κόκκινο τόνο, ταλιάτα σουπιάς με πατάτες και κρεμμυδάκια στιφάδο, σάλτσα βουτύρου με τσιμένι, κουκουνάρι και αφρό φέτας και θράψαλο κοντοσούβλι μαριναρισμένο με pesto rosso και μπαχαρικά. Και οι κρεατοφάγοι, βέβαια, θα βρουν ξεχωριστές επιλογές, όπως κατσικάκι στο φούρνο με χόρτα εποχής και αβγολέμονο και σπαλομπριζόλα μόσχου. Ωραία επιδόρπια, όπως ο χασλαμάς Σαμοθράκης με semifreddo φιστίκι και το μιλφέιγ με ροδάκινα, και κοκτέιλ κλείνουν ιδανικά το γεύμα. 

Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη Αλεξανδρούπολη

Tip: Τα τοπικά τυριά αναδεικνύουν πιάτα όπως το μαλακό τυρί Κομοτηνής με cranberries, φιστίκι Αιγίνης, παπαρουνόσπορο, "χώμα" από παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνεϊ καρπούζι ή το μπουγιουρντί με διπλοφουρνιστή ντομάτα, πιπεριές και γραβιέρα Σαμοθράκης.

Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη Αλεξανδρούπολη

Νέα Μάκρη, 10ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, 2551071777, www.aigiorgis.com, FB:  Taverna Ai Giorgis, IG: @taverna.aigiorgis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.

"Vibes Mediterranean Gastronomy & Cocktails", Λευκάδα

Comfort fine dining σε νησιώτικο σκηνικό.

"Avenue", Θεσσαλονίκη

Μια all-day όαση με θέα στον Θερμαϊκό.