Βγαίνοντας από την Αλεξανδρούπολη, μετά τον ελαιώνα της Μάκρης, συναντάμε την "Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη" που με πάνω από 20 χρόνια πλέον στον μαγειρικό στίβο έχει κερδίσει πιστούς φίλους, αλλά και μια σειρά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου παρουσιάζει με σύγχρονη ματιά την ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά, σερβίροντας από κακαβιά και ριζότι θαλασσινών μέχρι παστράμι από ελληνικό κόκκινο τόνο, ταλιάτα σουπιάς με πατάτες και κρεμμυδάκια στιφάδο, σάλτσα βουτύρου με τσιμένι, κουκουνάρι και αφρό φέτας και θράψαλο κοντοσούβλι μαριναρισμένο με pesto rosso και μπαχαρικά. Και οι κρεατοφάγοι, βέβαια, θα βρουν ξεχωριστές επιλογές, όπως κατσικάκι στο φούρνο με χόρτα εποχής και αβγολέμονο και σπαλομπριζόλα μόσχου. Ωραία επιδόρπια, όπως ο χασλαμάς Σαμοθράκης με semifreddo φιστίκι και το μιλφέιγ με ροδάκινα, και κοκτέιλ κλείνουν ιδανικά το γεύμα.
Tip: Τα τοπικά τυριά αναδεικνύουν πιάτα όπως το μαλακό τυρί Κομοτηνής με cranberries, φιστίκι Αιγίνης, παπαρουνόσπορο, "χώμα" από παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνεϊ καρπούζι ή το μπουγιουρντί με διπλοφουρνιστή ντομάτα, πιπεριές και γραβιέρα Σαμοθράκης.
Νέα Μάκρη, 10ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, 2551071777, www.aigiorgis.com, FB: Taverna Ai Giorgis, IG: @taverna.aigiorgis