Οπολυπράγμων Νίκος Νυφούδης, με μια ομάδα συνεργατών του, μαζί με τον Ασημάκη Χανιώτη ("Pied à Terre") και τον Πρόδρομο Ασημάκη ("1905 London") επανασυστήνουν μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής καθημερινής αστικής εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση του ιστορικού εστιατορίου "Tiffanys" που επί 43 χρόνια σέρβιρε πιάτα χαραγμένα στις γαστρονομικές μνήμες, πάντρεψαν τις εμπειρίες τους από τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Τήνο και όπου τους έχει βγάλει ο γαστρονομικός τους δρόμος και δημιούργησαν το "Τίφφανυς x 1905". Εδώ απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό μενού "συνειδητοποιημένης ελληνικής κουζίνας" με χαρακτήρα που βασίζεται στην καθαρότητα της πρώτης ύλης και στο σεβασμό κατά το μαγείρεμα. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά και τυροκομικά γεμίζουν κάθε μέρα τα ψυγεία ανάλογα με την εποχή και δίνουν γεύση σε πιάτα όπως οι πατάτες κομπλέ, το γεμιστό μπιφτέκι με πικάντικη γραβιέρα Κρήτης, τα τσιγαριαστά άγρια χόρτα με το αγκιναράκι Τήνου, ενώ σούβλες με εκλεκτά κρέατα αργοψήνονται στη φωτιά. Το κρασί είναι εξίσου σοβαρή υπόθεση, με τη λίστα των 550 ετικετών (τουλάχιστον 60 από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι) να μας μυεί σε ένα ξεχωριστό εύρος ποικιλιών και ετικετών κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Tip: Η απόλαυση κρύβεται στις λεπτομέρειες, από την αντίθεση του λευκού με το μπλε, τις vintage πινελιές, το κλασικό λευκό τραπεζομάντιλο μέχρι τη funky διάθεση στα κάδρα και τα T-shirts του προσωπικού.
Ικτίνου 3, 2316009 773, tiffanys1905.gr, IG: @tiffanys_1905