Mε ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2024, το όμορφο εστιατόριο που αποτελεί κομμάτι ενός ζακυνθινού αρχοντικού με μακρά ιστορία πάνω στη θάλασσα, στην αγκαλιά του όρμου Αργάσι, δίπλα στον ενετικό Πύργο Δομενεγίνη, μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα, εξελίσσεται δικαίως σε προορισμό. Ο ταλαντούχος σεφ Δημοσθένης Ντάνος αξιοποιεί την πολύ καλή πρώτη ύλη του εστιατορίου της οικογένειας Πλέσσα και προτείνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό κυρίως αέρα και fusion διάθεση. Πιάτα όπως το crudo από ψάρι ημέρας σε ζωμό από ώριμες ντομάτες, ξίδι και καυτερή πιπεριά, καπνιστό χέλι, χόρτα σχάρας, το χταπόδι σχάρας με κρέμα ζακυνθινού μπριάμ, κρίταμο, καρδιές ντομάτας και spicy ταρτάρ ντομάτας, ή το φιλέτο από μυλοκόπι στη σχάρα, σάλτσα μπουρδέτο και κροκέτα με καπνιστή πέστροφα επιβεβαιώνουν ότι η νέα γαστρονομική σκηνή της Ζακύνθου έχει πολλά να μας πει.
Tip: Γλυκό φινάλε με παραδοσιακή φρυγανιά Ζακύνθου και ενδιαφέρουσες προτάσεις για pairing από το επισκέψιμο κελάρι.
Αργάσι, 2695042817, www.dominicale.com, FB: Dominicale Sea food Restaurant, IG: @dominicale_resto