Mε το που πιάνεις θέση στην πετρόχτιστη δροσερή αυλή του "Ηλία", στο αμπελοχώρι του Έμπωνα, και φτάνει στο τραπέζι το καλωσόρισμα με λαζαράκι (γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά), ξυγκόπιτα (ψωμί ξυλόφουρνου με μπόλια κατσικιού) και λιόπιτα (ψωμί με ελιές και αρωματικά) ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε ένα στέκι που σε φιλεύει απλόχερα παραδοσιακή νοστιμιά. Ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης μαζί με τη σύζυγό του Ζαφειρία Πιπέρη και το γιο τους Στέργο ποντάρουν σε αυθεντικές συνταγές της κουζίνας του νησιού, κρατώντας ψηλά τον πήχη της νοστιμιάς. Μη χάσετε τα φοβερά χωριάτικα μαγειρευτά και τα ντόπια κρέατα, όπως η τσούκα με μοσχαράκι κοκκινιστό και πλιγούρι, ο λαμπριάτης χτιστός ήτοι κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και αρωματικά, η ελιά στιφάδο περικαφτή, η τραχανόσουπα με σπιτικό τραχανά, αλλά και οι μαγγούρες (παραδοσιακά ζυμαρικά ξεροχυμισμένα με τυρί Μάντρας και μυζήθρα).
Tip: Τα ντόπια προϊόντα, το δικό τους ελαιόλαδο και το διάσημο εμπωνιώτικο κρασί, λιαστό και ξηρό, από το δικό τους αμπέλι στους πρόποδες του όρους Αττάβυρος αναδεικνύουν την όλη εμπειρία.
Έμπωνας, 2246041415