Tην πιο συναρπαστική μεταμόρφωσή του μέχρι σήμερα παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου "Bratsera", ανανεώνοντας το γαστρονομικό τοπίο της Ύδρας. Μέσα σε έναν δροσερό κήπο, δίπλα στην πισίνα και τον Μάγγανο, σε ένα ιστορικό κτίριο πρώην σφουγγαράδικο μοναδικής αισθητικής, των αρχών του περασμένου αιώνα, το "Bratsera Restaurant" αποτελεί την νέα πρόταση στη γευστική σκηνή του νησιού. Ο διάσημος βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον ανερχόμενο Δήμο Σαμουράκη, δημιουργώντας ένα μενού που θα μας κάνει να προσέξουμε ξανά το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη ελληνικότητα και αναδεικνύει ξεχωριστά προϊόντα και αγαπημένες συνταγές, αναβαθμίζοντάς τις. Πιάτα όπως ο γαύρος μαριναρισμένους σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι αναδεικνύουν τη γεύση της παράδοσης με τόλμη και δημιουργικότητα, κάνοντας τον ατμοσφαιρικό κήπο με τον μάγγανο δίπλα στην πισίνα έναν από τους γευστικούς προορισμούς του καλοκαιριού, ανάλογο της ιστορίας του χώρου.
Tip: Το μοναδικό περιβάλλον ενός εργοστασίου των αρχών του περασμένου αιώνα, με τον καταπράσινο κήπο του, μας ταξιδεύει στην ιστορία της Ύδρας με άποψη.
Ξεν. "Bratsera", Ύδρα, 2298053971, www.braterahotel.com, FB: Bratsera Hotel, IG: @bratsera_hydra