"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

Bratsera Ύδρα

Tην πιο συναρπαστική μεταμόρφωσή του μέχρι σήμερα παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου "Bratsera", ανανεώνοντας το γαστρονομικό τοπίο της Ύδρας. Μέσα σε έναν δροσερό κήπο, δίπλα στην πισίνα και τον Μάγγανο, σε ένα ιστορικό κτίριο πρώην σφουγγαράδικο μοναδικής αισθητικής, των αρχών του περασμένου αιώνα, το "Bratsera Restaurant" αποτελεί την νέα πρόταση στη γευστική σκηνή του νησιού. Ο διάσημος βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον ανερχόμενο Δήμο Σαμουράκη, δημιουργώντας ένα μενού που θα μας κάνει να προσέξουμε ξανά το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη ελληνικότητα και αναδεικνύει ξεχωριστά προϊόντα και αγαπημένες συνταγές, αναβαθμίζοντάς τις. Πιάτα όπως ο γαύρος μαριναρισμένους σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι αναδεικνύουν τη γεύση της παράδοσης με τόλμη και δημιουργικότητα, κάνοντας τον ατμοσφαιρικό κήπο με τον μάγγανο δίπλα στην πισίνα έναν από τους γευστικούς προορισμούς του καλοκαιριού, ανάλογο της ιστορίας του χώρου. 

Bratsera Ύδρα

Tip: Το μοναδικό περιβάλλον ενός εργοστασίου των αρχών του περασμένου αιώνα, με τον καταπράσινο κήπο του, μας ταξιδεύει στην ιστορία της Ύδρας με άποψη.

Bratsera Ύδρα

Ξεν. "Bratsera", Ύδρα, 2298053971, www.braterahotel.com, FB: Bratsera Hotel, IG: @bratsera_hydra

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.

"Vibes Mediterranean Gastronomy & Cocktails", Λευκάδα

Comfort fine dining σε νησιώτικο σκηνικό.

"Avenue", Θεσσαλονίκη

Μια all-day όαση με θέα στον Θερμαϊκό.

"Navona", Θεσσαλονίκη

Hearty ιταλικές γεύσεις και κοκτέιλ-έκπληξη.