Με πυξίδα τους τη φιλοσοφία ότι "το φαγητό μας πρέπει να είναι το φάρμακό μας", ο Ανάργυρος Βάρδας και η Μαρία Σγουρού ανέλαβαν τους οικογενειακούς ελαιώνες στην ιστορική Κριτσά, στο νομό Λασιθίου, και έφτιαξαν ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από Κορωνέικη ποικιλία πρώιμης συγκομιδής, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Μια "ασπίδα" που προστατεύει την υγεία μας, όπως το σκουτάρι τον ερωτευμένο Ερωτόκριτο στις μάχες του!
Τα δεκάδες βραβεία του, όπως το Reddot για τη συσκευασία του αλλά και η Χρυσή Ελαία (Καλύτερο Βιολογικό Ελαιόλαδο της Κρήτης για το 2023), και, βέβαια, ο πολύπλοκος και απόλυτα ισορροπημένος χαρακτήρας του πιστοποιούν το Scoutari ως ιδανικό σύντροφο της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας.