"Bostani"

Η γεύση του βουνού στο πιάτο.

"Bostani" Ελληνική κουζίνα Κεντρικά Τζουμέρκα

Στην κορυφή των βουνών, το εστιατόριο "Bostani" του "Rouista Tzoumerka Resort" είναι ο προορισμός μας για ατόφιες ορεσίβιες γεύσεις, με τη σύγχρονη εκδοχή της παράδοσης για οδηγό. Πάντα με φρέσκα και τοπικά προϊόντα από τα μικρά μποστάνια που ζώνουν το ξενοδοχείο ως πρώτη ύλη, η κουζίνα του "Bostani" είναι η αφετηρία μας για ένα γευστικό ταξίδι, με σταθμούς του την πλούσια ηπειρώτικη γευστική κληρονομιά, μέσα από πιάτα που επαναπροσεγγίζουν το κλασικό συνταγολόγιο, για να το αναδιατυπώσουν στη σύγχρονη εποχή. Οι παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες με χοντρό τραγανό φύλλο και λιχουδιές όπως τα μανιτάρια του βουνού είναι σταθερή αξία, ενώ τα φιλετάκια κόκορα, που σιγομαγειρεύονται με σάλτσα λεμονοθύμαρου δίνουν νοστιμιά στα φρέσκα ζυμαρικά που ετοιμάζει η κουζίνα. Παράλληλα, πιάτα όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με πουρέ σε βούτυρο noisette δίνουν comfort νοστιμάδα στις βουνίσιες εξορμήσεις μας, θυμίζοντάς μας ότι κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν μένει στις αναμνήσεις μας με τη νοστιμιά του τόπου. 

Tip: Η διαμονή στο "Rouista Tzoumerka Resort" είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσετε τη βραδιά σας, καθώς το κατάλυμα συνδυάζει την άγρια γοητεία των Τζουμέρκων με σύγχρονες ανέσεις και υπαίθριες δραστηριότητες.

Βουργαρέλι Άρτας, Κεντρικά Τζουμέρκα, 2685022200

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.