"Στου Κώστα"

Νόστιμο κρυμμένο μυστικό.

"Στου Κώστα" Ελληνική κουζίνα Καλαμάτα

Kάνοντας με το σπαθί της νέα είσοδο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας το 2023, η ταβέρνα "Στου Κώστα" σερβίρει μόνο μεσημέρι, ανάμεσα στα εύφορα χωράφια στα πέριξ της Καλαμάτας (δύσκολα θα τη βρείτε χωρίς GPS!), έχει όμως φανατικούς φίλους στην περιοχή, εξ ου και οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και δοκιμάζοντάς τη θα καταλάβετε γιατί. Ήδη από το καλωσόρισμα του ιδιοκτήτη Κώστα Βασιλειάδη θα μπείτε στο sui generis πνεύμα αυτής της ψαγμένης ταβέρνας, την οποία απογειώνουν τα πιάτα ελληνικής κουζίνας που ετοιμάζει η άξια μαγείρισσα και σύζυγός του, Μαρία Κάργα. Εσείς δεν έχετε να αποφασίσετε παρά ανάμεσα σε κρέας και ψάρι, καθότι και τα δύο εδώ αξίζουν την επίσκεψη. Δυνατό χαρτί οι εκλεκτές πρώτες ύλες, από φρέσκο ψάρι μέχρι κρεατικά και λαχανικά από την περιοχή, τις οποίες απολαμβάνουμε σε παραδοσιακά μαγειρευτά, ψητά ή και σε πιο πειραγμένες βερσιόν. 

Tip: Δοκιμάστε βετούλι στη γάστρα, σιδηρόδρομο στη λαδόκολλα, μουσακά λαχανικών και τα πιάτα ημέρας που θα σας προτείνουν.

Θέση Μπουρνιάς (Πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο, νότια είσοδος), Καλαμάτα, 2721083957

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.