"Βενετσιάνικο Πηγάδι"

Δημιουργική φινέτσα σε σκηνικό σινε-ρομάντζου.

"Βενετσιάνικο Πηγάδι" Ελληνική κουζίνα Κέρκυρα

Tο πιο ρομαντικό σκηνικό της Κέρκυρας έχει για φόντο του το "Βενετσιάνικο Πηγάδι", ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της κοσμοπολίτικης ντίβας των Επτανήσων. Δίπλα ακριβώς στο βενετσιάνικο πηγάδι, σε μια πανέμορφη πλατεία στη σκιά της επιβλητικής εκκλησίας της Παναγιάς, η γειτονιά του βραβευμένου με Top Notch 2023 εστιατορίου αγκαλιάζει τον επισκέπτη με αύρα κινηματογραφικού ρομάντζου, την ατμόσφαιρα της οποίας αντικατοπτρίζει και η αύρα παλιάς πολυτέλειας που αποπνέει η εσωτερική σάλα. Είτε μέσα είτε έξω, πάντως, η φινετσάτη αύρα απλώνεται και στο πιάτο, με τη σύγχρονη και ντελικάτη κουζίνα, που έχει εδραιώσει ο σεφ και ιδιοκτήτης Γιάννης Βλάχος, να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο από τον ταλαντούχο νέο σεφ Σπύρο Αγιούς, που παίρνει τη σκυτάλη, πηγαίνοντας την ευρηματικότητα των γευστικών συνθέσεων ένα βήμα παραπέρα. Αυτό αποδεικνύουν πιάτα όπως το καρπάτσιο στήρας αλά πολίτα, το ψάρι ημέρας με καπνιστά μύδια και σάλτσα μπουρδέτο ή η μοσχίδα με χταπόδι και σάλτσα κόκκινου κρασιού, που πιάνουν το νήμα της γευστικής κληρονομιάς του νησιού και το περνούν σε νέα εποχή, με όχημα την υψηλή τεχνική και την ευρηματικότητα.

Tip: Η κάβα του είναι ίσως η καλύτερη που θα βρείτε στην Κέρκυρα, αφεθείτε λοιπόν στις προτάσεις του σομελιέ ή εντοπίστε μόνοι σας το δικό σας διαμάντι στην ευρεία λίστα κρασιών.

Πλατεία Κρεμαστής, Κέρκυρα, 2661550955

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.