"Χαρούπι"

Η haute πλευρά της κρητικής κουζίνας.

"Χαρούπι" Ελληνική κουζίνα Λαδάδικα

Συνδυάζοντας με έναν απολύτως μοναδικό τρόπο τα διδάγματα της σκανδιναβικής σχολής της γαστρονομίας με τη βαθιά γνώση της κρητικής κουζίνας, ο Μανώλης Παπουτσάκης εξελίσσει όλο και πιο δυναμικά το θεσσαλονικιώτικο "Χαρούπι" σε ένα εστιατόριο προορισμός, με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και τιμητική διάκριση Top Notch για το 2023. Και αυτό γίνεται χωρίς κανένα φτιασίδωμα, με τον πλέον προσιτό και άμεσο τρόπο, που αναδεικνύει τη μοναδικότητα της πρώτης ύλης, τη βαθιά νοστιμιά, αλλά και τη χαρά της καθημερινής συνάντησης γύρω από ένα τραπέζι. Στην αφαιρετική σάλα, που αποπνέει όμως τη ζεστασιά που ζητάμε από ένα εστιατόριο νέας γενιάς, απολαμβάνουμε πιάτα σημεία αναφοράς, όπως το οφτό κουνέλι με πουρέ γλυκοκολοκύθας-ξινόχοντρου, το τσιγαριαστό αρνάκι με σύζουμα μακαρόνια, τα χόρτα εποχής με καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, το επικό γαμοπίλαφό τους και, βέβαια, τα αβγά με τη στάκα και τη φρέσκια τρούφα. 

Tip: Ειδική μνεία αξίζει στα επιλεγμένα τυριά από την Κρήτη, αλλά και στις οινικές επιλογές από τον αμπελώνα της Μεγαλονήσου.

Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, Λαδάδικα, 6988526262

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.