Συνδυάζοντας με έναν απολύτως μοναδικό τρόπο τα διδάγματα της σκανδιναβικής σχολής της γαστρονομίας με τη βαθιά γνώση της κρητικής κουζίνας, ο Μανώλης Παπουτσάκης εξελίσσει όλο και πιο δυναμικά το θεσσαλονικιώτικο "Χαρούπι" σε ένα εστιατόριο προορισμός, με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και τιμητική διάκριση Top Notch για το 2023. Και αυτό γίνεται χωρίς κανένα φτιασίδωμα, με τον πλέον προσιτό και άμεσο τρόπο, που αναδεικνύει τη μοναδικότητα της πρώτης ύλης, τη βαθιά νοστιμιά, αλλά και τη χαρά της καθημερινής συνάντησης γύρω από ένα τραπέζι. Στην αφαιρετική σάλα, που αποπνέει όμως τη ζεστασιά που ζητάμε από ένα εστιατόριο νέας γενιάς, απολαμβάνουμε πιάτα σημεία αναφοράς, όπως το οφτό κουνέλι με πουρέ γλυκοκολοκύθας-ξινόχοντρου, το τσιγαριαστό αρνάκι με σύζουμα μακαρόνια, τα χόρτα εποχής με καβουρδισμένα αμύγδαλα στο στακοβούτυρο, το επικό γαμοπίλαφό τους και, βέβαια, τα αβγά με τη στάκα και τη φρέσκια τρούφα.
Tip: Ειδική μνεία αξίζει στα επιλεγμένα τυριά από την Κρήτη, αλλά και στις οινικές επιλογές από τον αμπελώνα της Μεγαλονήσου.
Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, Λαδάδικα, 6988526262
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ