Tο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας περιμένει κι αυτόν το χειμώνα στη ζεστή μοντέρνα σάλα του "Makedonia Palace", με τις μεγάλες τζαμαρίες να αποκαλύπτουν το πανόραμα του Θερμαϊκού κόλπου και τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου να ενορχηστρώνει μια βαθύτατα νόστιμη νεοκλασική ελληνική κουζίνα, που βραβεύεται επί σειρά ετών με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Από τους σεφ που πιστεύουν στην ελληνική κουζίνα, τη γνωρίζουν σε βάθος και την εξελίσσουν, διατηρώντας ατόφια την οικειότητα, το γευστικό βάθος και την αφοπλιστική νοστιμιά των πιάτων-ύμνος στην παράδοση, ο Ευαγγέλου την προτείνει σε φινετσάτες εκδοχές, όπως το αρνίσιο κότσι στη γάστρα με κριθαράκι γιουβέτσι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες και μανιτάρια. Το ψάρι ημέρας στη σχάρα και οι επιλογές σε κρέας, όπως η μπριζόλα από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής, είναι σταθερά δημοφιλείς επιλογές, ψημένες στην εντέλεια, ενώ η λίστα κρασιών σιγοντάρει απολαυστικά την εμπειρία ενός εστιατορίου προορισμός, που θα απολαύσουμε οπωσδήποτε στις φεστιβαλικές επισκέψεις μας στη Θεσσαλονίκη.
Tip: Δυνατό χαρτί του μενού και τα "Θεσσαλονικιώτικα to share", που περιλαμβάνουν από τυροκαυτερή, που ετοιμάζεται στο τραπέζι μας, μέχρι τυρόπιτα Περέκ με κατσικίσια φέτα και καλαμάρι στη σχάρα, με πέστο βασιλικού, ντομάτες κονφί και κάππαρη.
Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, Φάληρο, 2310897197
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ