O όρος "μεσογειακή διατροφή" περιγράφει ουσιαστικά το διατροφικό πρότυπο που επικρατούσε στις περιοχές της Μεσογείου, όπου καλλιεργούνταν παραδοσιακά τα ελαιόδεντρα. Μια από αυτές και η Κρήτη, της οποίας οι κάτοικοι είχαν ως βασική πηγή λίπους στη διατροφή τους το ελαιόλαδο. Πυλώνας της ελληνικής κουζίνας η κρητική, τιμάται με τον καλύτερο τρόπο στο εστιατόριο "Σασμός" στο κέντρο της Γλυφάδας, που έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς φίλους. Και όχι τυχαία, αφού το ρακοκάζανο και το αντικριστό που ψήνεται στην υπερσύγχρονη ψησταριά σε προδιαθέτουν για αυθεντική ελληνική κουζίνα, όπως μόνο στην Κρήτη ξέρουν! Ο Νίκος Καλλέργης έχει δημιουργήσει ένα εστιατόριο που τιμά την κουζίνα της Μεγαλονήσου και κρατά ψηλά τον γευστικό πήχη, επενδύοντας σε προϊόντα που έρχονται απευθείας από τα μέρη του. Από τη σαλάτα με τσιγαριαστά χόρτα, τηγανητό αβγό και καπνιστή φέτα και τις λεμονάτες αγκινάρες στον ξυλόφουρνο έως την ανωγειανή μακαρονάδα σε ζωμό αμνοεριφίου με τριμμένο ανθότυρο, η κρητική κουζίνα δεν εξαντλείται εδώ στα κλασικά.
Tip: Τα διαλεχτά κρέατα οφτά (ψητά) ή αντικριστά, αλλά και τα κρητικά τυριά είναι must, ενώ η ρακή, οι επιλογές από κρασιά του κρητικού αμπελώνα και, βέβαια, τα άπαιχτα γλυκά δεν χάνονται.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ