Aρχικά, σε κερδίζει ο χώρος: υφάσματα στους τοίχους, ξύλινες κατασκευές με τις ατέλειες του χειροποίητου, μαρμάρινες επιφάνειες και αρκετά άλλα που φέρουν την υπογραφή του γνωστού σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά και της ομάδας του. Έπειτα, οι γεύσεις. Το μενού, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου και εκτελεί ο σεφ Δημήτρης Παναγιώτου, σέβεται απόλυτα τις προσταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με διαλεχτές πρώτες ύλες, zero waste λογική και μνήμες που ξεκινούν από τον ουρανίσκο, περνούν από το μυαλό και καταλήγουν να μιλούν στην καρδιά. Τέτοιες ακριβώς είναι προτάσεις όπως το ψητό καλαμάρι, γεμιστό με αρωματικό πλιγούρι, τα σουτζουκάκια σε κόκκινη σάλτσα με πουρέ με ξινόγαλο, τα ντολμαδάκια, το αρνί με τα χόρτα κ.ά. Η εξευγενισμένη αναβίωση της παραδοσιακής μεταπολεμικής ταβέρνας της Αθήνας αποτυπώνεται πλήρως –αισθητικά και γευστικά– στο Κουκάκι και στο "Thomas 1971 Tavern".
Tip: Δεν φεύγεις αν δεν δοκιμάσεις τον θαυμάσιο μπακλαβά. Περιεκτική οινική λίστα με ετικέτες του εγχώριου αμπελώνα, καθώς και μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσιπούρα.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ