Tαυτισμένα με τις παρεΐστικες εξόδους για ελληνική κουζίνα με έμφαση στους μεζέδες και τη φιλοσοφία της μοιρασιάς, τα εστιατόρια "Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας" έχουν συντροφεύσει ουκ ολίγες γευστικές στιγμές μας. Από το 1995, όταν μας πρωτομύησαν στην αισθητική του new age μπακάλικου κι άρχισαν να εξελίσσουν αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, κι από το Χαλάνδρι έως το Σύνταγμα, την Κηφισιά και τα Άνω Πατήσια, έχουν φιλοξενήσει εξίσου φοιτητικές και οικογενειακές μεζεδοκαταστάσεις και έχουν πρωτοστατήσει στο κίνημα της αναζήτησης της ξεχωριστής πρώτης ύλης από εκλεκτούς τοπικούς παραγωγούς. Στους πληθωρικούς καταλόγους τους συναντάμε νέες εποχικές προτάσεις, αλλά και σταθερά best of σε ορεκτικά, σπέσιαλ σαλάτες και κυρίως πιάτα στη σχάρα ή στο τηγάνι, όλα καλοφτιαγμένα, με σταθερή ποιότητα και σωστό σέρβις, που επιβεβαιώνονται από τη σταθερή τους δημοφιλία μέσα στα χρόνια. Δοκιμάστε χοιρινή σπαλομπριζόλα από λακωνική φάρμα στη σχάρα με πατάτες βουτύρου και μυρωδικά, αλλά και φάβα Διλόφου βιολογικής καλλιέργειας.
Tip: Τσεκάρετε τα πιάτα ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου και συνδυάστε τα με εκλεκτά ελληνικά κρασιά (και βιολογικής καλλιέργειας) και αποστάγματα.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ