Σε ένα ρομαντικό νεοκλασικό του 1817 με αυλή, στις παρυφές της Πλάκας και της γαστρονομικής γειτονιάς του Συντάγματος, η "Grande Dame" του γνωστού ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα ορίζει το μότο "Athenian Tavern". Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, που αγαπάμε και που αξίζει να τη δοκιμάσουν και οι ξένοι επισκέπτες, σερβίρεται υποδειγματικά σε ένα χώρο που αναδεικνύει την παράδοση με μοντέρνο μάτι και ζεστασιά. Στη σάλα του δίνουμε ραντεβού για αγαπημένα πιάτα ελληνικής αστικής και παραδοσιακής κουζίνας, αλλά και πιο μοντέρνες ιδέες, από αφράτη ταραμοσαλάτα με ούζο και αμύγδαλα και πρωτότυπη αθηναϊκή σαλάτα με λαβράκι μέχρι τα μυκονιάτικα κεφτεδάκια και το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο short rib με νιόκι, φρέσκα βότανα και γραβιέρα. Ξεχωριστή εμπειρία το μεγάλο chef’s table απέναντι από την κουζίνα, όπου μια μεγάλη παρέα νιώθει σαν σε καλό οικογενειακό τραπέζι.
Tip: Δώστε βάση στις κοπές διαλεχτών κρεάτων που ψήνονται σε μια πολυσύνθετη ψησταριά ή σε green egg.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ