"Grande Dame"

Η αθηναϊκή ταβέρνα "αλλιώς".

"Grande Dame" Ελληνική κουζίνα Σύνταγμα

Σε ένα ρομαντικό νεοκλασικό του 1817 με αυλή, στις παρυφές της Πλάκας και της γαστρονομικής γειτονιάς του Συντάγματος, η "Grande Dame" του γνωστού ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα ορίζει το μότο "Athenian Tavern". Μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, που αγαπάμε και που αξίζει να τη δοκιμάσουν και οι ξένοι επισκέπτες, σερβίρεται υποδειγματικά σε ένα χώρο που αναδεικνύει την παράδοση με μοντέρνο μάτι και ζεστασιά. Στη σάλα του δίνουμε ραντεβού για αγαπημένα πιάτα ελληνικής αστικής και παραδοσιακής κουζίνας, αλλά και πιο μοντέρνες ιδέες, από αφράτη ταραμοσαλάτα με ούζο και αμύγδαλα και πρωτότυπη αθηναϊκή σαλάτα με λαβράκι μέχρι τα μυκονιάτικα κεφτεδάκια και το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο short rib με νιόκι, φρέσκα βότανα και γραβιέρα. Ξεχωριστή εμπειρία το μεγάλο chef’s table απέναντι από την κουζίνα, όπου μια μεγάλη παρέα νιώθει σαν σε καλό οικογενειακό τραπέζι. 

Tip: Δώστε βάση στις κοπές διαλεχτών κρεάτων που ψήνονται σε μια πολυσύνθετη ψησταριά ή σε green egg.

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.