Aπό το παλιό παστουρματζίδικο και το νοσταλγικό μεζετζίδικο της Ευριπίδου μέχρι το μοντέρνο Εργαστήρι της Ερμού, "Τα Καραμανλίδικα του Φάνη" έχουν χτίσει ένα μοναδικό στην Αθήνα brand name, που βασίζεται πρώτα απ’ όλα στην αδιαπραγμάτευτα ανώτερη ποιότητα και το μεράκι. Συνδυάζοντας τη γευστική κληρονομιά με τις νέες τάσεις, αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για τους ψαγμένους λάτρεις των ελληνικών αλλαντικών και τυριών και της μικρασιατικής κουζίνας, και από μόνα τους μια ξεχωριστή πρόταση εξόδου, αυθεντική και παρεΐστικη, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Στον σύγχρονο χώρο της Ερμού στο Μοναστηράκι απολαμβάνουμε αχνιστά προσφούρνια (ψωμάκια στον πετρόχτιστο φούρνο) και ζεστά πιάτα που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή, όπως παστιρμά σουτζούκ με βιολογικά αβγά μάτια και πατατούλες, σις μοσχάρι γάλακτος, ψητό με πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού και σουτζουκόπιτα. Τα συνοδεύουμε με εκλεκτά ελληνικά κρασιά, με επιλογές και σε φυσικά, τσίπουρα, ούζα και μπίρες από μικροζυθοποιίες και κρατάμε χώρο για κιουνεφέ!
Tip: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε χειροποίητο σουτζούκι, αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης, σπάνια τυριά από διαλεχτούς Έλληνες παραγωγούς, αλλά και φοβερά γλυκά.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ