Περισσότερες από τρεις δεκαετίες στον αφρό της ψαροφαγίας μετράει το θρυλικό "Varoulko", το εστιατόριο που άλλαξε το χάρτη της θαλασσινής γεύσης στην Αθήνα και την Ελλάδα, με τη φινέτσα του να επιβεβαιώνει για ακόμη μία χρονιά τη θέση του στην κορυφή, ανανεώνοντας τη λάμψη ενός Χρυσού Σκούφου, του Βραβείου Ελληνικής Κουζίνας, αλλά και ενός αστεριού Michelin, από το 2002 έως σήμερα, πάνω από την ατμοσφαιρική του σάλα. Έτσι, υποδέχεται άλλη μία φθινοπωρινή σεζόν με τη θαλπωρή του κλασικού, κλασικό όχι μόνο για τη βραβευμένη ελληνική κουζίνα που προσφέρει, αλλά και για τη συνολική εστιατορική εμπειρία που πλαισιώνει τις επισκέψεις μας, με τον σεφ-πατρόν Λευτέρη Λαζάρου να κρατά το "Varoulko Seaside" ως σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομία. Signature πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως η σούπα με πεσκανδρίτσα και το καλαμάρι pesto, εναλλάσσονται με νέες, κομψές δημιουργίες, που εξελίσσουν κι εμπλουτίζουν συνεχώς το comfort γευστικό σύμπαν του "Varoulko Seaside", ιδανικό όχι μόνο για ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά και για casual στιγμές καλοφαγίας (καθημερινά από τη 1 μ.μ.), με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου.
Tip: Τα φινετσάτα επιδόρπια που υπογράφει ο Θοδωρής Μωυσίδης λειτουργούν εξίσου καλά ως φινάλε ενός απολαυστικού γεύματος, αλλά και ως αυτόνομος προορισμός στο τέλος του περίπατου της νέας προμενάδας του Μικρολίμανου.
Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ