Το ουζερί του Μήτσου

Απλό, λιτό κι απέριττο...

Ουζερί του Μήτσου

Iστορικό πόστο και σταθερή αξία στην πλατεία Ελευθερωτών, σερβίρει στην ίδια τοποθεσία από το 1950 φαγητό φροντισμένο, με απλά υλικά και περίσσια νοστιμιά. Σε ατμόσφαιρα παραδοσιακού ουζερί παλαιάς κοπής, που αναβιώνει τα αθηναϊκά στέκια εποχής, κάνοντας χάζι στην πλατεία –αν καθίσετε στα τραπεζάκια έξω– και τις παρέες που τρωγοπίνουν με ατέρμονο κουβεντολόι, θα απολαύσετε ψαρομεζέδες και θαλασσινά με καλοδουλεμένη πρώτη ύλη που μεταφράζεται σε λογιών λογιών ελληνόστροφες γεύσεις. Η all time classic κοκκινιστή πικάντικη σουπιά συναντά παστά όπως ο σκορδάτος γαύρος και το σκουμπρί που σερβίρονται δίπλα σε φρεσκοτηγανισμένα ψαράκια, στο πιο ελαφρύ και διάσημο τηγάνι της πόλης, ενώ οι ψητές σαρδέλες στο φούρνο και το ξιδάτο χταπόδι "τραβάνε" μπόλικες ρουφηξιές ούζο και τραγούδια της παλιάς Αθήνας στα ηχεία…

Tip: Οι αλοιφές είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Μήτσου

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.