Yστερα από δύο και πλέον δεκαετίες στη Θεμιστοκλέους, το μεζεδοπωλείο που έχει κερδίσει το δικό του πιστό κοινό με την κλασική κουζίνα του αγκυροβόλησε στον πεζόδρομο της Γαμβέττα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Στον ανοιχτόκαρδο εσωτερικό χώρο ή –καιρού επιτρέποντος– στα τραπεζάκια έξω, θα απολαύσετε καλοφτιαγμένους μεζέδες από φρέσκα καλούδια της θάλασσας, που μεταφράζονται σε πιάτα με γνώριμες γεύσεις της παρέας. Παραγγείλτε ένα καραφάκι ούζο και τσουγκρίστε τσιμπολογώντας γαύρο μαρινάτο και καπνιστό σκουμπρί και συνεχίστε με μια τηγανιά πατάτες, γαυράκια, κοτσομουράκια και αθερίνα, που θα δώσουν πάσα σε νοστιμιές όπως η σαρδέλα σχάρας και οι κρασάτες σουπιές, οι οποίες "τραβούν" κρασάκι, ενώ δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο γαρίδας και το μυδοπίλαφο με φουλ της θάλασσας
στο πιάτο.
Tip: Ο γαλέος στη σχάρα και ο τηγανητός παστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι μερικές ακόμα κλασικές "πρέπει" επιλογές.