Nοτιοανατολικά, εκεί που το GPS δείχνει Σαρωνίδα, στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, το "Λαβράκι" γράφει τη δική του ιωδιούχα ιστορία. Η χαλαρωτική αυλή αποτελεί ιδανικό σκηνικό για έξοχους ψαρομεζέδες, καλοδιαλεγμένα ψάρια ημέρας, αλλά και πιο πειραγμένα θαλασσινά στιγμιότυπα. Εδώ η σχάρα και το τηγάνι δίνουν τον τόνο όσο τα αλίπαστα βρίσκονται στα… φωνητικά, για να σιγοντάρουν μια δυνατή συλλογή από ούζα και
τσίπουρα από τη Χίο μέχρι τον Τίρναβο. Σε αρμονία με την top πρώτη ύλη και τη
γευστική φινέτσα πρωταγωνιστεί το σεβίτσε λαβράκι με χυμό εσπεριδοειδών και μάνγκο, καθώς και το καρπάτσιο κόκκινου τόνου με καπνιστή σος, παρμεζάνα, baby ρόκα και ντοματίνια.
Tip: Επιτομή της αφοπλιστικής απλότητας το δωρικό θράψαλο στη σχάρα με λαδολέμονο και αγριορίγανη, που διατηρεί τους χυμούς του στο έπακρο.