Δεν έχει υπάρξει απλώς ένας διαχρονικός σελιδοδείκτης στο γευστικό ανθολόγιο της πόλης, αλλά ένα σταθερό σημείο αναφοράς, από το 1932, όταν και πρωτοάνοιξε στο κέντρο της Αθήνας. Το "Αθηναϊκόν" έχει στο DNA του το σφυγμό της πρωτεύουσας και η αστική του γοητεία περνάει από το θρυλικό στέκι των "Λευτεριστών", στην οδό Θεμιστοκλέους, και στο νεότερο αδερφάκι του που φέτος κλείνει μία δεκαετία στο διατηρητέο νεοκλασικό της Μητροπόλεως. Σ’ ένα υπέροχο συνονθύλευμα από μνήμες και παλιά Αθήνα, αντηχούν γευστικές επιτυχίες που είναι εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, όπως οι κροκέτες γαρίδας-καραβίδας και η βελούδινη ομώνυμη ψαρόσουπα με ολόκληρα κομματάκια ψαριών. Συνεχίζει ακάθεκτο να απογειώνει την τέχνη της ψαροσύνης, καθώς η κουζίνα χειρίζεται τη σχάρα αλλά και το τηγάνι με μεγάλη μαστοριά, ενώ όλα τα καλούδια της θάλασσας φτάνουν εδώ καθημερινά, από σφυρίδες μέχρι τόνους.
Tip: Η οικεία του προσέγγιση αρθρώνεται εξίσου σε πιάτα όπως το γεμιστό καλαμάρι με κεφαλοτύρι, φέτα, ντομάτα και τα καλοαχνισμένα μύδια.