Kοντά δύο δεκαετίες τώρα, η μπράντα του "Ταξιδεύοντας" μάς αρμενίζει στο Αιγαίο με την πυξίδα πάντα στραμμένη προς την εκλεκτή πλευρά της ψαροφαγίας και μότο την αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα", θα τους ακούσετε συχνά να λένε, και είναι αλήθεια! Αυτήν τη θαλασσινή φρεσκάδα φέρνει στο πιάτο και η κουζίνα τους, με την υπεροχή της εξαιρετικής πρώτης ύλης να γίνεται η βάση για νέες προτάσεις που ακολουθούν την εποχικότητα και τα έθιμα. Έτσι, για τις ημέρες της Σαρακοστής, ο Ιορδάνης Ηλιάδης, σεφ των εστιατορίων με τη διπλή παρουσία σε Νέα Ερυθραία και Κερατσίνι, προτείνει πιάτα βασισμένα σε κλασικές συνταγές εγγεγραμμένες στο γαστρονομικό DNA της Ελλάδας, ιδωμένες όμως από θαλασσινή σκοπιά. Έτσι, τα σουτζουκάκια σουπιάς σε σάλτσα από φρέσκο ελληνικό ντοματάκι, τα μακαρόνια με κιμά χταποδιού, αλλά και τα κολοκυθάκια αβγολέμονο γεμιστά με γαρίδες, είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που θα δοκιμάσουμε, παρέα με κλασικά φαβορί, όπως τα σπαρταριστά μικρόψαρα, περασμένα από αέρινο τηγάνι, οι σφυρίδες, τα φαγκριά και οι καραβίδες που μας φλερτάρουν από την ψαριέρα για να επιλέξουμε τον τρόπο της παρασκευής τους ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές που μας προτείνουν καθημερινά.
Tip: To φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό Μοσχάτο να προσφέρονται πλάι σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό, εξ ολοκλήρου χειροποίητα.