Βασίλαινας

Γαστρονομία με θαλασσινή αύρα

Βασίλαινας

Το εμβληματικό εστιατόριο στην οδό Βρασίδα αποτελεί εδώ και έναν αιώνα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης. Η χαρακτηριστικής αισθητικής αίθουσα με την επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα και οι άνθρωποί της υποδέχονται τον επισκέπτη με την ίδια αφοσίωση και προσήλωση. Κουζίνα σύγχρονη, πιάτα ελληνικής έμπνευσης με νότες πρωτότυπες και προτάσεις νέες γεμάτες φρέσκιες εκπλήξεις υπογράφονται από τη μαγειρική φιλοσοφία του Θανάση Βασίλαινα και τη μαγειρική μαεστρία του σεφ Μάνου Γαρνέλη. Αύρα θαλασσινή, λοιπόν –και όχι μόνο– στο κέντρο της πόλης με τη βελούδινη, οικεία, ταραμοσαλάτα, το ντελικάτο carpaccio λαβράκι και τα μπαρμπούνια σαβόρο σε κρούστα ως σταθερή εκκίνηση για να συνοδευτούν από νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και καπνιστή ντομάτα και τον "πλούσιο" μπακαλιάρο σε κρούστα με πικάντικη πολίτικη σαλάτα. Όλα τούτα σε μαγευτικούς ιδιαίτερους συνδυασμούς με τη σοβαρά μελετημένη κάβα των 170 και πλέον ετικετών κρασιού.

Tip: Το μενού γευσιγνωσίας "Head to tail" είναι μια μικρή ωδή στην ψαροφαγία, με πλήρη αξιοποίηση της πρώτης ύλης σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.