Varoulko Seaside

Μοντέρνα θαλασσοφαγία σε τέμπο κλασικό

Varoulko

Nαυαρχίδα της θαλασσινής καλοφαγίας με ιστορία που περιλαμβάνει σταθερή παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους, αλλά και το πρώτο αστέρι Michelin της χώρας, το οποίο ανανεώνει για 20 συναπτά χρόνια, το "Varoulko" δεν είναι τυχαία σημείο αναφοράς στον εστιατορικό χάρτη της πόλης. Πίσω από τη διαδρομή του βρίσκεται πάντα ο ναύαρχος του ψαριού, σεφ και ιδιοκτήτης Λευτέρης Λαζάρου, που μας υποδέχεται στη σάλα του πειραιώτικου εστιατορίου όπως θα μας υποδεχόταν στο σαλόνι του σπιτιού του, για να μας ξεναγήσει στους θησαυρούς της θάλασσας που συγκεντρώνει καθημερινά στην κουζίνα του. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα λάφυρά της για να συνθέσει ντελικάτες γαστρονομικές δημιουργίες, φέτος κεντάει ένα μενού όπου signature πιάτα σαν τη σούπα με πεσκανδρίτσα και το καλαμάρι pesto εναλλάσσονται με νέες, κομψές δημιουργίες σαν το μπαρμπούνι με πούδρα μανιταριών και μαρμελάδα λευκού σκόρδου ή την καραβίδα με τρούφα και σορμπέ αγγουριού. Παράλληλα, bites όπως το καρπάτσιο χταποδιού σε καπνιστή φάβα ή το καβούρι σε μπριός με ξινόμηλο και μαγιονέζα με κάρι συνθέτουν ένα comfort γευστικό σύμπαν, κατάλληλο όχι μόνο για ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά και για casual στιγμές καλοφαγίας από νωρίς το μεσημέρι, με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου.

Tip: Ξεχωριστή εμπειρία είναι και τα επιδόρπια που υπογράφει ο Θοδωρής Μωυσίδης, τα οποία λειτουργούν άριστα όχι μόνο ως φινάλε ενός απολαυστικού γεύματος, αλλά και ως αυτόνομος προορισμός στο τέλος των περιπάτων μας στο Μικρολίμανο.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.