Salonica

Salonica Makedonia Palace

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Μπουφές παραμονής Χριστουγέννων

  • Σούπα -Σούπα από κολοκύθα µε κάστανα και blue cheese

Κρύες παρουσιάσεις

  • Ταρτάρ τόνου µε λάιµ και κόλιανδρο
  • Σολοµός τατάκι µε σόγια και µικρόφυλλα σαλατικά 
  • Ποικιλία από καπνιστά ψάρια (σολοµός, πέστροφα και σκουμπρί)
  • Μοσχαρίσιο καρπάτσιο µε ρόκα, παρµεζάνα και ντρέσινγκ τρούφας
  • Vitello tonnato - μοσχαράκι γάλακτος µε σάλτσα τόνου 
  • Ελληνικά και γαλλικά τυριά (συνοδεύονται µε σπιτικές µαρµελάδες, σταφύλια, µέλι, κρακερς και κριτσίνια)

Salad bar

  • Μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες, σύνθετες σαλάτες και ντρέσινγκ

Carving Stations

  • Ψητή χοιρινή µπριζόλα µε σάλτσα µήλου
  • Ψητό µπούτι από µοσχαράκι γάλακτος µε αυθεντικό γκρέιβι και σάλτσα σορόν, συνοδεύεται µε γκρατιναρισµένες πατάτες, µπρόκολο, σπαράγγια
  • Ψητό αρνάκι γάλακτος µε σάλτσα αρωµατικών φυτών και µέλι, πατάτες µπουλανζέρ, ντοµάτες προβενσάλ
  • Γεµιστή γαλοπούλα της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής µε κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών µε µπέικον.
  • Ριζότο παρµεζάνας µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Μπουφές γλυκών

  • Τούρτα µε µήλα και καραµελωµένη λευκή σοκολάτα
  • Κορµός bitter σοκολάτας
  • Κορµός µε λευκή σοκολάτα και αµύγδαλο
  • Κορµός µε σοκολάτα γάλακτος, αχλάδι και κάστανο
  • Τάρτα σοκολάτας
  • Ταρτάκια µε φιστίκι Αιγίνης
  • Μιλφεϊγ µε κρέµα πραλίνας και λεµόνι
  • Κρεµ µπρουλέ µε αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ποικιλία από γλυκά
  • Κουραµπιέδες
  • Μελοµακάρονα
  • Πανετόνε
  • Στόλεν
  • Δίπλες
  • Φρέσκα φρούτα

 110€ / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Μπουφές παραμονής Πρωτοχρονιάς

  • Σούπα - Σούπα µε γαρίδες και σκορδόψωµα

Κρύες παρουσιάσεις

  • Ταρτάρ τόνου µε σόγια, τζίντζερ και φύκια wakame
  • Καρπάτσιο από λαυράκι µε λάιµ και κόλιανδρο
  • Καπνιστός σολοµός µε την παραδοσιακή του γαρνιτούρα και ψωµάκια Hovis
  • Γαρίδες µε γαλλικό ντρέσινγκ και αβοκάντο
  • Μοσχαρίσιο καρπάτσιο µε ρόκα, παρµεζάνα και ντρέσινγκ τρούφας
  • Ιταλικά αλλαντικά, ζαµπόν Πάρµας culatello, cotto, σαλάµι αέρος, µορταδέλα µε φυστίκια (συνοδεύονται µε πίκλες λαχανικών, γλυκιές και καυτερές µουστάρδες)
  • Ελληνικά και γαλλικά τυριά (παρµεζάνα, ροκφόρ, brie, chevre, brebis κλπ.) (συνοδεύονται µε σπιτικές µαρµελάδες, σταφύλια, µέλι, κρακερς και κριτσίνια)

Salad bar

  • Μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες, σύνθετες σαλάτες και ντρέσινγκ

Carving Stations

  • Φρέσκος σολοµός Σκωτίας ψηµένος στο αλάτι µε σάλτσα σαµπάνιας
  • Ελάφι στην γάστρα µε κυδώνια, δαµάσκηνα και κάστανα
  • Ψητό µπούτι από µοσχαράκι γάλακτος µε αυθεντικό γκρέιβι και σάλτσα σορόν, συνοδεύεται µε γκρατιναρισµένες πατάτες, µπρόκολο, σπαράγγια
  • Ψητό αρνάκι γάλακτος µε σάλτσα αρωµατικών φυτών και µέλι, πατάτες µπουλανζέρ, ντοµάτες προβενσάλ
  • Γεµιστή γαλοπούλα της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής µε κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών µε µπέικον
  • Ριζότο παρµεζάνας µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Μπουφές γλυκών 

  • Τούρτα µε µήλα και καραµελωµένη λευκή σοκολάτα 
  • Κορµός bitter σοκολάτας
  • Κορµός µε λευκή σοκολάτα και αµύγδαλο
  • Κορµός µε σοκολάτα γάλακτος, αχλάδι και κάστανο
  • Τάρτα σοκολάτας
  • Mini choux µε κρέµα βανίλιας
  • Mini choux with vanilla cream
  • Ταρτάκια µε φιστίκι Αιγίνης
  • Μίλφεϊγ µε κρέµα πραλίνας και λεµόνι
  • Κρεµ µπρουλέ µε αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ποικιλία από ελληνικά γλυκά
  • Κουραµπιέδες
  • Μελοµακάρονα
  • Πανετόνε
  • Στόλεν
  • Δίπλες
  • Φρέσκα φρούτα

140€ / άτομο 

Χριστουγεννιάτικος μπουφές (25/12)

  • Σούπα - Σούπα από κολοκύθα µε κάστανα και blue cheese

Κρύες παρουσιάσεις 

  • Ταρτάρ τόνου µε λάιµ και κόλιανδρο
  • Σολοµός τατάκι µε σόγια και µικρόφυλλα σαλατικά
  • Ποικιλία από καπνιστά ψάρια (σολοµός, πέστροφα και mackerel)
  • Μοσχαρίσιο καρπάτσιο µε ρόκα, παρµεζάνα και ντρέσινγκ τρούφας
  • Vitello tonnato - Μοσχαράκι γάλακτος µε σάλτσα τόνου
  • Ελληνικά και γαλλικά τυριά (συνοδεύονται µε σπιτικές µαρµελάδες, σταφύλια, µέλι, κρακερς και κριτσίνια

Salad bar

  • Μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες, σύνθετες σαλάτες και ντρέσινγκ

Carving Stations

  • Ψητή χοιρινή µπριζόλα µε σάλτσα µήλου
  • Ψητό µπούτι από µοσχαράκι γάλακτος µε αυθεντικό γκρέιβι και σάλτσα σορόν (συνοδεύεται µε γκρατιναρισµένες πατάτες, µπρόκολο, σπαράγγια)
  • Ψητό αρνάκι γάλακτος µε σάλτσα αρωµατικών φυτών και µέλι, πατάτες µπουλανζέρ, ντοµάτες προβενσάλ
  • Γεµιστή γαλοπούλα της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής µε κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών µε µπέικον

Ριζότο παρµεζάνας µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Μπουφές γλυκών

  • Τούρτα µε µήλα και καραµελωµένη λευκή σοκολάτα
  • Κορµός bitter σοκολάτας
  • Κορµός µε λευκή σοκολάτα και αµύγδαλο
  • Κορµός µε σοκολάτα γάλακτος, αχλάδι και κάστανο
  • Τάρτα σοκολάτας
  • Ταρτάκια µε φιστίκι Αιγίνης
  • Μιλφέιγ µε κρέµα πραλίνας και λεµόνι
  • Κρεµ µπρουλέ µε αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ποικιλία από ελληνικά γλυκά
  • Κουραµπιέδες
  • Μελοµακάρονα
  • Πανετόνε
  • Στόλεν
  • Δίπλες
  • Φρέσκα φρούτα

100€ / άτομο

Πρωτοχρονιάτικος μπουφές (1/1/2023)

  • Σούπα - Κακαβιά
  • Σούπα µοσχαροκεφαλή

Ορεκτικά

  • Ταρτάρ τόνου µε σόγια και κόλιανδρο
  • Καρπάτσιο λαυράκι µε τζίντζερ και εσπεριδοειδή
  • Γαρίδες µε λαδολέµονο
  • Καπνιστά ψάρια (σολοµός, πέστροφα, σκουµπρί)
  • Ποικιλία από ιταλικά αλλαντικά
  • Ποικιλία µε ελληνικά και διεθνή τυριά σερβιρισµένα µε σπιτικά τσάτνεϋ, αποξηραµένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σταφύλια

Salad bar

  • Μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες, σύνθετες σαλάτες, ντρέσινγκ και γαρνιτούρες

Ζεστά είδη

  • Ζαρκάδι µε βατόµουρα και πράσινο πιπέρι
  • Αγριογούρουνο κρασάτο
  • Φραγκόκοτα µε κόκκινο λάχανο και κάστανα
  • Μοσχαρίσια µάγουλα σοφρίτο
  • Μπακαλιάρος µε πράσα και πατάτες
  • Κόκορας µε κρεµµυδάκια, µανιτάρια, µπέικον & κόκκινο κρασί
  • Χοιρινά φιλετάκια "dijonnaise"
  • Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος µε σάλτσα Armagnac
  • Αρνίσια παϊδάκια µε ρίγανη και λεµόνι
  • Ριζότο µε gorgonzola φασκόµηλο και προσούτο

Carving stations

  • Πατροπαράδοτη γεµιστή γαλοπούλα µε γλυκοπατάτες, κάστανα, σπαράγγια, µανιτάρια
  • Χοιρινή µπριζόλα στην σούβλα µε καυτερή και γλυκιά µουστάρδα
  • Μπούτι από µοσχαράκι γάλακτος- Σάλτσες: Σορόν, Μπεαρνέζ

Μπουφές επιδορπίων

  • Μπλακ φόρεστ
  • Μαχαλεπί/Mahalepi
  • Κορµός σοκολάτας γάλακτος, κάστανο και αχλάδι
  • Κορµός µε καραµελωµένη λευκή σοκολάτα και µήλα
  • Κορµός πικρής σοκολάτας και δαµάσκηνα
  • Paris-brest µε βανίλια
  • Τάρτα σοκολάτας
  • Μίλφεϊγ µε πραλίνα
  • Κρεµ µπρουλέ
  • Ποικιλία από ελληνικά γλυκά
  • Κουραµπιέδες
  • Μελοµακάρονα
  • Πανετόνε
  • Στόλεν
  • Δίπλες
  • Φρέσκα φρούτα
  • 100€ / άτομο 

Take away Χριστουγέννων

Το Makedonia Palace, ετοιµάζει για εσάς το εορταστικό σας τραπέζι µε πατροπαράδοτη γεµιστή γαλοπούλα (βάρους 5 κιλών περίπου) και συνοδευτικές γαρνιτούρες και σάλτσες.

Συνοδευτικές γαρνιτούρες

Γέµιση γαλοπούλας: baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, φρέσκα καλαµποκάκια, φρέσκα baby καρότα, µπρόκολο, πράσινα σπαράγγια

Συνοδευτικές σάλτσες

Αυθεντικό gravy από τον ζωµό της γαλοπούλας και σάλτσα cranberry

Επιδόρπιο

Χριστουγεννιάτικος κορµός κάστανο µε σοκολάτα 

Μία φιάλη κόκκινο κρασί

Τιμή: 250€ | *Οι µερίδες είναι για 8 άτοµα | Παραλαβή από το Makedonia Palace | Ξεν "Macedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 231 089 7197

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.