Poseidon Athens

Poseidon © Λεωνίδας Τούμπανος

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων

  • Καλωσόρισμα με Elderflower Fizz Cocktail

Amouse bouche

  • Éclair με μους γκοργκοντζόλας, καρύδι πεκάν και λάδι σχοινόπρασου
  • Κροκέτα arancini με άγρια μανιτάρια, τρούφα και πικάντικη sauce παρμεζάνας 
  • Crostini με μους αβοκάντο, τριαντάφυλλα σολομού και μαύρο χαβιάρι
  • Μοτσαρέλα bocconcini με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Σούπα

  • Βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένη με τζίντζερ, crème fresh, κολοκυθόσπορο και μπρουσκετίνι καπνιστής πάπρικας

Σαλάτα

  • Πολύχρωμα φύλλα σαλάτας με πέρλες ροδιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι, ψητά κάστανα και flakes παρμεζάνας σε dressing μαύρου μύρτιλου

Ορεκτικό

  • Carpaccio φρέσκου τόνου μαριναρισμένο σε ζωμό εσπεριδοειδών με μαυροσούσαμο, σταμναγκάθι αχνιστό και χειροποίητη μαγιονέζα μάνγκο
  • Σορμπέ άγριας φράουλας

Κυρίως πιάτο

  • Μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο lberico σωτέ, με gravy sauce αρωματισμένη με μαυροδάφνη, πικάντικο πουρέ σελινόριζας και κυδώνια confit με πετιμέζι

Επιδόρπιο

  • Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με cremeux βατόμουρου, miroir λευκής σοκολάτας με τραγανές μαρέγκες και φύλλα χρυσού σε sauce αλατισμένης καραμέλας

*Απεριόριστη κατανάλωση ποτών: Λευκό & κόκκινο κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό

85€ / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

  • Καλωσόρισμα με κοκτέιλ Raspberry Bellini

Amouse bouche

  • Bites περουβιανής πατάτας, crème fraîche, μαύρο χαβιάρι, πίκλα αγγουριού και lime
  • Wontons με τεμπούρα γαρίδας, mousse αβοκάντο, brik και bâton τηγανητού πράσου
  • Καναπέ με bresaola, γαλλικό τυρί brie, chutney σύκου και καρύδια πεκάν
  • Macarons παντζαριού με σολομό ceviche, κρέμα guacamole και μάνγκο   

Κρύες επιλογές

  • Μπαλοτίνα καπνιστού σολομού με κατσικίσιο τυρί και κρόκο Κοζάνης
  • Μύδια αχνιστά marinière πάνω σε φύλλα λεμονιού σβησμένα με ούζο και sauce αγιολί  αρωματισμένη με λάδι άνηθου
  • Plateau με εγχώρια και διεθνή τυριά με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, θυμαρίσιο μέλι, chutney σταφυλιού, μεσογειακά κράκερ και τραγανές πίτες καλαμποκιού  

Σαλάτες

  • Ελληνική παντσανέλα με πολύχρωμα ντοματίνια, σπαγγέτι αγγουριού, πίκλα γλιστρίδας, δυόσμο και crumble φέτας με φιστίκι Αιγίνης και κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • Φύλλα γαλλικής σαλάτας με άγρια ρόκα, carpaccio μοσχαρίσιου φιλέτου, αυγά ορτυκιού, τρούφα και παλαιωμένη παρμεζάνα σε remoulade sauce
  • Baby φυλλώματα με καραμελωμένο αχλάδι, gorgonzola, παστέλι αμυγδάλου και σπόρους ροδιού σε dressing από μέλι και πούδρα καρυδιού  
  • Ψητό παντζάρι με φύλλα kale, φιλέτο μανταρινιού, κύβοι από γραβιέρα Νάξου, φέτες πράσινου μήλου και μαύρο σουσάμι σε vinaigrette sauce με cranberries και πετιμέζι

Ζεστές επιλογές

  • Chateaubriand μοσχαρίσιου φιλέτου blackangus με χειροποίητη béarnaisesauce, κόκκους από πολύχρωμα πιπέρια και εστραγκόν  
  • Πικάντικος γύρος από αργοψημένο χοιρινό λαιμό με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητές ντομάτες, τραγανές πιτούλες και sauce καπνιστής πάπρικας  
  • Φιλέτο ζαρκαδιού μαριναρισμένο σε μαύρη μπύρα και μελάσα με άγρια μανιτάρια, δαμάσκηνα και αποξηραμένα σύκα σε μελωμένη σάλτσα από γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • Αρνάκι ελληνικό σιγοψημένο στη λαδόκολλα με μαύρο σκόρδο, σπόρους κάρδαμου και μουστάρδα dijon με λεμονάτη σάλτσα από τους χυμούς του αρωματισμένη με δεντρολίβανο και μέντα  

Carving

  • Ιταλική porchetta γεμιστή με κάστανα, χουρμάδες και πικάντικη γραβιέρα σε σάλτσα από Vinsanto Σαντορίνης, καραμελωμένα μήλα και ψητά κυδώνια  

Γαρνιτούρες

  • Ριζότο με μελάνι σουπιάς, γαρίδες sautéed, κορυφές από πράσινα σπαράγγια και κρέμα από κατίκι Δομοκού με φινόκιο και lime
  • Γαλλικές πατάτες στο φούρνο με φιλέ αμυγδάλου και σιναπόσπορο σε βουτυράτη sauce πορτοκαλιού
  • Gnocchi genovese με πέστο βασιλικού, καβουρδισμένο κουκουνάρι και parmigiano reggiano
  • Χειροποίητα κανελόνια με σπανάκι sautéed, φρέσκα μυρωδικά, λιαστή ντομάτα και τυρί ricotta με κρούστα από νιφάδες φέτας  

Επιδόρπια

  • Paris-Brest γεμιστά με κρέμα πραλίνας αρωματισμένη με brandy, καραμελωμένα φουντούκια και Marron glacé
  • Κορμός Black Forest με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας αρωματισμένο με kirsch, cremeux βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανά μαυροκέρασα και roulade μαύρης σοκολάτας
  • Sablée βουτύρου με άνθος αλατιού, namelaka λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, φρέσκες φράουλες, coulis βατόμουρο και miroir κόκκινων φρούτων
  • Financier φιστικιού με muslin από φιστίκι Αιγίνης, cremeux σοκολάτας γάλακτος και φρούτα του δάσους
  • Βασιλόπιτα με φρέσκο βούτυρο και άρωμα πορτοκαλιού

*Απεριόριστη κατανάλωση ποτών: Λευκό & κόκκινο κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό

120€ / άτομο

Brunch Πρωτοχρονιάς


Κρύες επιλογές

  • Plateau με καπνιστό σολομό, mousse αβοκάντο και μπρικ
  • Ποικιλία ελληνικών και διεθνών τυριών
  • Ποικιλία από εγχώρια και ευρωπαϊκά αλλαντικά
  • Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
  • Φρεσκοκομμένα φρούτα
  • Σαλάτα του Καίσαρα με iceberg, κοτόπουλο, καλαμπόκι, παρμεζάνα και Ceasarsauce
  • Ανάμεικτα λαχανικά με πεπόνι, prosciutto, πέρλες ροδιού και βινεγκρέτ με μέλι και πορτοκάλι
  • Παντζάρι ψητό με πράσινο μήλο, καρύδια, άγρια ρόκα και mousse κατσικίσιου τυριού

Ζεστές επιλογές

  • Αυγά τηγανητά με μπέικον, σπαράγγια και ντοματίνια
  • Στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτα, φέτα και ρίγανη
  • Σφουγγάτο Άνδρου με κολοκυθάκια, μυζήθρα, γλυκιά γραβιέρα και μαυροσούσαμο
  • Ψητά χωριάτικα λουκάνικα με μουστάρδα, σάλτσα barbeque και τραγανές πιτούλες
  • Φιλετίνια κοτόπουλου στη σχάρα με μέλι και λεμόνι
  • Baby πατατούλες στο φούρνο με καρότα και μανιτάρια
  • Mini cheeseburgers με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον

Show Cooking

  • Ομελέτα επιλογής
  • Pancakes με πραλίνα φουντουκιού
  • Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα

Vegan Corner

  • Σαλάτα tabbouleh με πλιγούρι, φρέσκα λαχανικά και άρωμα δυόσμου
  • Φακές beluga με baby σπανάκι, πορτοκάλι, αβοκάντο και vinaigrette με ελαιόλαδο και βαλσαμικό
  • Πέννες με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό και ανθούς κάπαρης
  • Falafel με λεμονάτη σάλτσα από ταχίνι και ψητές αραβικές πιτούλες
  • Vegan τρούφες σοκολάτας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και γλάσο βανίλιας

Παραδοσιακές πίτες Ηπείρου

  • Μακαρονόπιτα με γαλοτύρι και καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • Κασιόπιτα με γιαούρτι και φέτα από Ζαγοροχώρια\
  • Σπανακόπιτα στριφτή με μυρωδικά και φέτα
  • Γαλατόπιτα Ιωαννίνων με κανέλα και ζάχαρη

Παραδοσιακά γλυκά Ηπείρου

  • Γιαννιώτικο κανταΐφι
  • Πορτοκαλόπιτα Άρτας
  • Καρυδάτα Πρεβέζης
  • Ηπειρώτικη μουσταλευριά με κανέλα και σουσάμι
  • Φλογέρες αμυγδάλου με ροδόνερο από Μέτσοβο

Διεθνή και ελληνικά γλυκά

  • Γαλλικά éclair γεμιστά με κρέμα serano και κόκκινο γλάσο
  • Πολίτικο τσουρέκι με μαστίχα, γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος
  • Κορμός blackforest με compote βύσσινο, cremeux βανίλιας και φύλλα κουβερτούρας
  • Ρολάκια κανέλας με frosting κρέμας τυριού
  • Γαλλικά κρουασάν τεσσάρων γεύσεων
  • Μελομακάρονα με μέλι και καρύδια
  • Κουραμπιέδες αμυγδάλου
  • Βασιλόπιτα 

35€ / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.