Δάφνη

Με έμπνευση στο δρόμο της ελληνικής κουζίνας

Δάφνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Mια παλιά αποθήκη ζάχαρης μετατράπηκε πριν από 24 χρόνια σε ένα εγκάρδιο εστιατόριο, το οποίο αναδεικνύει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας με περίσσια γλύκα. Στο τιμόνι της κουζίνας, η Αριστέα Βλάχου ανανεώνει διαρκώς το μενού με βάση την εποχικότητα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τροφοσυλλέκτη. Το αποτέλεσμα; Απλό, κατανοητό φαγητό, πληθωρικό στις προτάσεις του, όπως και στις μερίδες, με την κάρτα να εναλλάσσει μαστορικά ψητά (και σε premium κοπές) με μακαρονάδες και μαμαδίστικα μαγειρευτά. Όσο για τα καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ζητάνε τη βοσκόπιτα με μέλι πριν ακόμα αποφασίσουν τι θα φάνε.

Tip: Στη ζεστή ρετρό σάλα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα τα θρυλικά κεφτεδάκια με την τραγανή κρούστα, τα οποία μοσχοβολάνε από τα μυρωδικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.