Σερσέ Λα Φαμ

Ένα new age καφενείο ανανεώνει τη λογική του μεζέ

Σερσέ Λα Φαμ © Λεωνίδας Τούμπανος

Με άρωμα παλιάς Αθήνας, το κλασικό παραδοσιακό καφενείο αναβιώνει στην πιο updated εκδοχή του στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να θυμίσει πως όσα αξίζουν μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο, ειδικά όταν ανανεώνονται με άποψη. Η μυρωδιά του ελληνικού καφέ, που γεμίζει το χώρο θύμησες, και οι οικείας νοστιμιάς μεζέδες συνδυάζονται με την ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία ενός μοντέρνου μπιστρό. Συνταγές από κάθε μεριά της Ελλάδας, φτιαγμένες με ποιοτικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, έρχονται με συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων και εγχώριων οίνων. Στο μενού διά χειρός Τάσου Γιαννόπουλου θαλασσινά και μαμαδίστικα εδέσματα αποδίδονται με σύγχρονο και αναπάντεχο τρόπο. Στα κορυφαία και διαχρονικά, τα κεφτεδάκια με δυόσμο, παραδοσιακή ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, φάβα Φενεού με καπνιστό χέλι, στριφτή τυρόπιτα με ανθότυρο, μουσακάς πολίτικος και σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι. Σε λίγες μέρες ξεκινά το νέο χειμερινό μενού. 

Tip: Ελληνικός στη χόβολη, με ροδόνερο ή χωρίς, συνοδεύει ιδανικά παραδοσιακά γλυκίσματα. Ως guest chef, η Σταυριανή Ζερβακάκου υπογράφει τα πιάτα ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.