H φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα στα τραπεζάκια έξω και στην καλαίσθητη σάλα της "Δούκισσας" θυμίζει παλιότερες εποχές, όπου η αγνότητα των υλικών και η σπιτική φροντίδα ήταν αδιαπραγμάτευτες αξίες της καλοφαγίας. Με απλοχεριά και αρχοντιά, σαν σωστή δούκισσα, επαναδιατυπώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού. Τα μαστορικά πιάτα της ημέρας εναλλάσσονται και εντυπωσιάζουν, ενώ τα κλασικά ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας με ελαφριά σάλτσα και το περίφημο χουνκιάρ μπεγεντί διατηρούν τους θαυμαστές τους. Ανατολίτικες προσθήκες δίνουν σπιρτάδα σε μια στιβαρή ανθολογία γεύσεων με όλιγη από μοντερνιτέ, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νικόλας Κόσαρης. Τον ιδανικό επίλογο στο τραπέζι δίνουν τα προσεγμένα γλυκά, με το εκμέκ συνοδεία παγωτού να ανοίγει το δρόμο.
Tip: Αστέρες του μενού οι αφράτοι ντοματοκεφτέδες, που φέρνουν τη Σαντορίνη στον ουρανίσκο.