Sense

Design και γαστρονομία με θέα

Sense

Mε πανοραμική θέα στον Παρθενώνα, σύγχρονο design και εκφραστικό γευστικό προφίλ που καλλιεργεί συστηματικά τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας, πατώντας σε αυθεντικές τοπικές συνταγές και δημοφιλείς σπεσιαλιτέ από όλη την Ελλάδα, το βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Top Notch 2022 "Sense" είναι εστιατόριο-προορισμός. Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και οι συνεργάτες του ραφινάρουν συνταγές που βρίσκουν με διαρκή αναζήτηση στους τόπους καταγωγής τους και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτυπώνοντάς τες με δημιουργική ματιά και παράλληλα με σεβασμό στην παραδοσιακή τους βάση σε τρία μενού: Senses of Greek nature, Τaste of Senses και Gastronomic journey to Greece. Ταρτάρ "γιαουρτλού" με ντομάτα, ψητό σκόρδο και πρόβειο γιαούρτι, τραχανάς με κροκέτα καπνιστής μελιτζάνας και Σαν Μιχάλη, αρνί με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί και τέλος ένα εικονικό μήλο-μηλόπιτα είναι μερικές χαρακτηριστικές προτάσεις. 

Tip: Τα φρεσκοζυμωμένα και αχνιστά ψωμιά με τα περιποιημένα συνοδευτικά τους, καθώς και τα χαρακτηριστικά καλωσορίσματα, άρτια τεχνικά και με έντονη γεύση Ελλάδας, είναι ενδεικτικά της προσεγμένης συνολικής εμπειρίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.