"Noah"

Το λατινοαμερικάνικο νησί στο κέντρο της Αθήνας

Noah (c) Γ. Ουμουδουμίδης © Γ. Ουμουδουμίδης

Όχι απλώς ένα στέκι, αλλά ένα ατόφιο καλοκαιρινό vibe, το "Noah" επιστρέφει στην Αθήνα για να την παρασύρει σε mood διακοπών, με γεύσεις, εικόνες και μουσικές βγαλμένες απ’ τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Ένα νησί στο κέντρο της πόλης ή μια λατινοαμερικάνικη χασιέντα στην καρδιά της Μεσογείου; Ό,τι κι αν θυμίζει στον καθένα το εξωτικό σκηνικό του, αυτό το σταθερό σουξέ της καλοκαιρινής Αθήνας είναι η κιβωτός απόδρασής από τη βαβούρα της πόλης, με την μποέμ τροπικάνα της ατμόσφαιράς του, να λειτουργεί σαν βάλσαμο για την αστική μας ψυχή. Με τραπεζάκια μόνο έξω, βλάστηση οργιώδη κι εξωτική, αλλά κι εκείνο το σιντριβάνι-έμβλημα στην άκρη του καταπράσινου τούνελ της εισόδου, φέτος το "Noah" γίνεται… πιο "Noah" από ποτέ, ανεβάζοντας στροφές σε mood και γεύση.

Noah (c) Γ. Ουμουδουμίδης
© Γ. Ουμουδουμίδης

Μιξάροντας λατινοαμερικάνικες, ινδικές και ασιατικές νότες στα πιάτα τους, οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου παρουσιάζουν ένα γαστρονομικό πανόραμα έθνικ αναφορών, που ξεκινά από νωρίς με πρωινό Mediterranean εξωτισμού. Στο lunch, καινούργια πιάτα σαν το crispy χταπόδι με ταραμά και λεμόνι κονφί, γίνονται νέα φαβορί πλάι σε classics σαν το Tikka masala burger, ενώ το βράδυ τα πράγματα σοβαρεύουν, με σεβίτσε τόνου σε ρόδι και καρπάτσιο μοσχαριού σε butter sauce, να ανοίγουν το δρόμο για χτένια με κάρι και υφές κρεμμυδιού, για πράσινο κάρι με ψάρι ημέρας, αλλά και για ζουμερά rib eye με baba ghanoush. Καθημερινά, ένα εκτενές lineup από DJs έχει ήδη αρχίσει ήδη να δίνει ρυθμό στο "Noah", ξεκινώντας από χαλαρούς balearic ήχους το απόγευμα και συνεχίζοντας με club sessions αργά το βράδι.

Φρουτένιες καλοκαιρινές μίξεις και low ή no abv προτάσεις με αγάπη για την ανθράκωση πρωταγωνιστούν στη λίστα των cocktails, ενώ δεν λείπουν οι γαστρονομικού προφίλ ιδέες, όπως το Legendary Negroni με kombucha βατόμουρου, ή το Freeze Fly με gin φινόκιο, πράσινο τσάι, γιασεμί και μέντα, που ταιριάζουν γάντι με το multi ethnic μενού της Ελένης Σαράντη.   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.