Σε μια από τις ομορφότερες, και γεμάτες με αίγλη μιας άλλης εποχής, γειτονιές της Αθήνας, συναντάμε τη "Retro Gastro Funky Taverna". Με τη γαστρονομική επιμέλεια του νέου σεφ Δημήτρη Μπαλαούρα, με θητεία σε κουζίνες όπως αυτή του "NJV Athens Plaza" και της "Παλιάς Αγοράς", της "Lords of the Manor" και της "Hare And Hounds", εδώ το φαγητό είναι σοβαρή υπόθεση.
Στο εστιατόριο "Retro Gastro Funky Taverna" μπορείτε να απολαύσετε δημιουργικά πιάτα φτιαγμένα από τοπικές πρώτες ύλες από την ελληνική γη και εκτελεσμένα με σύγχρονες τεχνικές. Η ελληνική παράδοση βρίσκεται άλλωστε στον πυρήνα της φιλοσοφίας του μαγαζιού και ξεδιπλώνεται μέσα από ένα δημιουργικό μενού. Από τα ορεκτικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, με δροσερό γιαούρτι μυρωδικών, πιπεριά Φλωρίνης και σουσαμόμελο, ενώ από τις σαλάτες, μπορείτε να δοκιμάσετε την καλοκαιρινή πρόταση με ροβίτσα, σπανάκι, μαριναρισμένο γαύρο, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύτρα μπιζέλι και λαδολέμονο.
Από τα κυρίως εμείς ξεχωρίσαμε τους γιουφκάδες Θράκης, με φρέσκα μύδια, γαρίδες και μάραθο, το αρνί σιγομαγειρεμένο 12ωρών λεμονάτο, Τσακώνικες μελιτζάνες & πλιγούρι, ξινομυζήθρα Κρήτης και το ριζότο. Το ελληνικό πιλάφι συναντά τα βασιλομανιταρα Μακεδονίας, με σύγχρονη αντίληψη και μέθοδο σερβιρίσματος, αναδεικνύοντας την ελληνική προσέγγιση στα πιάτα με ρύζι. Συνοδεύεται από κρέμα ανοιξιάτικης Γραβιέρας από τη λίμνη Τριχωνίδα και γενναία δόση τρούφας & μυρωδικών. Αν είστε λάτρεις του ψαριού επιλέξτε το ψάρι ημέρας με εποχικά άγρια χόρτα και σάλτσα βερμούτ.
Φυσικά το στοιχείο κλειδί του project "Retro Gastro Funky Taverna" είναι η λίστα με τα ξεχωριστά κρασιά του, που συντροφεύουν άψογα κάθε πιάτο. Πρόκειται για μια εξαιρετική οινική συλλογή, που με πολλή μεράκι έχει δημιουργήσει και συνεχώς ανανεώνει, ο ιδιοκτήτης του "Retro Gastro Funky Taverna", Ανδρεάς Σμυρλής-Λιακατάς.
Ηρακλειδών 19 & Ακταίου, Θησείο, 2103427803, retrogastro.com, FB: Retro_Gastro, Instagram:retro_gastro_funky_taverna