Στο δέκατο όροφο του "Athenaeum InterContinental", με την εικόνα του Παρθενώνα να εισβάλει μυσταγωγικά στο καλοκαιρινό κοσμοπολίτικο σκηνικό του terrace του εστιατορίου "Première", το fine dining συναντά απρόσμενα τη σύγχρονη τέχνη με αυθεντικά έργα εντός του εστιατορίου και το αποτέλεσμα είναι μινιμαλιστικά high-end. Η ευχάριστη αύρα του θέρους κάτω από τον αττικό ουρανό και ένα μενού που ταιριάζει γάντι στο καλοκαίρι, δημιουργούν τις καλύτερες βάσεις για dinners υψηλών προδιαγραφών και βραδιές με δροσερά cocktails ανά χείρας χαζεύοντας τη φωτισμένη Ακρόπολη.
Το μενού ενσωματώνει ελληνικές γεύσεις καλοκαιριού με πιάτα όπως οι φρέσκιες ταλιατέλες με καλαμάρι, κάρυ, τσίλι και crumble προζυμένιου ψωμιού, το ριζότο με κολοκυθάκι, φασολάκι, σπαράγγια, πίκλα πεπόνι και λαδοτύρι ή οι γαρίδες με αλμύρα και πράσινο σταφύλι. Φυσικά από τα appetizers δε λείπει το μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα, χαβιάρι Τhesauri golden ossetra ή το ψάρι ημέρας ceviche με γρανίτα κίτρινη πιπεριά. Η επιλογή είναι δύσκολη και δεν έχουμε περάσει ακόμη στο παρασύνθημα, με δημιουργίες όπως το φιλέτο συναγρίδα με χόρτα εποχής, μύδια και σάλτσα κακαβιά, τα πικάνια αρνιού με τσακώνικη μελιτζάνα ή τη γλυκιά κολοκύθα με kale και πραλίνα φουντούκι μεταξύ άλλων ευφάνταστων γαστρονομικών εκπλήξεων.
Κακομάθετε λίγο ακόμη τους γευστικούς σας κάλυκες με signature επιδόρπια, όπως το μπαμπά με gin, sorbet αγγούρι, κρέμα βανίλια – μασκαρπόνε ή το Cremeux σοκολάτας και παγωτό καραμέλα με φρούτα του πάθους και περιηγηθείτε στο walk-in κελάρι κρασιών για να χαζέψετε ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου.
Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, 2109206000, www.intercontinental.com/athens