"Lost Roots": Η φίνα οινοποσία ρίχνει ρίζες στο Θησείο

Περισσότερες από 200 ετικέτες φωλιάζουν στην επισκέψιμη κάβα του "Lost Roots", με τις ρίζες τους να μας ταξιδεύουν απ’ τον ελληνικό στον διεθνή αμπελώνα κι από κλασικά terroirs της Ευρώπης σε ανερχόμενα αμπελοτόπια του Νέου Κόσμου.

Lost Roots © Λεωνίδας Τούμπανος

Καρπός της αγάπης τριών φίλων για το κρασί, τη γοητεία του οποίου εξερευνούν σε ολόκληρη την πλούσια διαδρομή τους, το "Lost Roots" είναι ένα project πάθους, που έφερε καινούργια πνοή στην κουρασμένη πιάτσα της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο: αυτήν ενός φρέσκου, προσεγμένου γευστικού spot, όπου η ανοιχτόκαρδη θέρμη ενός χαλαρού στεκιού συναντά τη γνώση και το μεράκι των εμπνευστών του.

Lost Roots
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες από 200 ετικέτες φωλιάζουν στην επισκέψιμη κάβα του "Lost Roots", με τις ρίζες τους να μας ταξιδεύουν απ’ τον ελληνικό στον διεθνή αμπελώνα κι από κλασικά terroirs της Ευρώπης σε ανερχόμενα αμπελοτόπια του Νέου Κόσμου, ενώ επιλεγμένες προσθήκες αποκαλύπτουν τη γοητεία των φυσικών και ήπιας παρέμβασης κρασιών, φέρνοντας στο ποτήρι την εμπειρία ετών που έχουν συγκεντρώσει οι Λάμπρος Σιαφάκας (με προϋπηρεσία σε κάβες πρώτης γραμμής της Αθήνας), Βαγγέλης Ράγγος (με γαλόνια σε μερικά από τα καλύτερα wine bars της πόλης) και Δημήτρης Μπαλανίκας (με χιλιόμετρα σε κορυφαία ξενοδοχεία της Σαντορίνης).

Lost Roots
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από την πλούσια wine list που επιμελούνται εδώ, περίπου 25 εναλλασσόμενες ετικέτες είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για by the glass απόλαυση και οινογνωσία, ενώ στο μενού, που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, συναντάμε πιάτα ελληνικού χαρακτήρα με κοσμοπολίτικο πρόσημο, vegan και vegetarian επιλογές, αλλά και μια συλλογή από επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά, που επίσης αλλάζουν τακτικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Roots

Ηρακλειδών 30, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.