Αμπιγκέιλ

1,5

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Αμπιγκέιλ

Οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ, το σκηνοθετικό δίδυμο της επιτυχημένης αναβίωσης του "Scream", βάζει την υπογραφή του σε ένα horror πασπαλισμένο με νότες μυστηρίου, gore και απενοχοποιημένου φαν, αλλά χάνει εντελώς τον έλεγχό του. Όλα ξεκινούν όταν μια επίλεκτη ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Η αγαπημένη των σκηνοθετών Μελίσα Μπαρμπέρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σπιρτόζικης αφήγησης που διασκεδάζει το "αγκαθακριστικό" σασπένς, τις απολαυστικές κινηματογραφικές αναφορές στο σινεμά του τρόμου (από "Suspiria" μέχρι "Evil Dead") και τον αγνό χαβαλέ. Στοιχεία αρκετά για να σε κάνουν να αγνοήσεις την εξωφρενική αφορμή που σμίγει τους ετερόκλητους εγκληματίες στην παράτολμη απαγωγή, όχι όμως και για να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Διότι, στην τρίτη πράξη, η δράση παραδίδεται με ψηλά τα χέρια στην ακατάσχετη φλυαρία και τη σαχλαμάρα, αδικώντας ένα κατά τα άλλα τίμιο υβρίδιο τρόμου και κωμωδίας.

ΗΠΑ, Ιρλανδία. 2024. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Άμπιγκεϊλ

Abigail
1,5
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 109 '
  • Ματ Μπετινέλι - Όλπιν

Μια ομάδα κακοποιών απάγει τη μικρή κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα, αγνοώντας πως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές ικανότητες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.