Το Περασμένο Καλοκαίρι

2,5

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης «Βασίλισσας της Καρδιάς». Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Το Περασμένο Καλοκαίρι 4

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα (και τολμηρά) δράματα των τελευταίων χρόνων με θέμα την απαστράπτουσα μα εύθραυστη βιτρίνα του "προοδευτικού" σκανδιναβικού life style ήταν η "Βασίλισσα της Καρδιάς" (2019) της Δανέζας Μέι ελ-Τούκι, ενισχυμένη από την αξεπέραστη, συνταρακτική ερμηνεία της Τρίνε Ντίρχολμ ("Ίσως Αύριο", "Έρωτας Είναι…"). Μια ταινία η οποία διερευνά και την έννοια της γυναικείας σεξουαλικότητας, το αγαπημένο θέμα της πάντα προκλητικής Κατρίν Μπρεγιά ("Romance", "Brève Τraversée", "Sex Is Comedy").


Σε σεναριακή συνεργασία με τον Πασκάλ Μπονιτσέρ, λοιπόν, η 77χρονη Γαλλίδα δημιουργός προχωρά σε ένα αρκετά πιστό ριμέικ της "Βασίλισσας…", κρατώντας ίδιο ακόμα και το όνομα της πρωταγωνίστριας: της Αν, μιας πετυχημένης δικηγόρου η οποία υπερασπίζεται θύματα κακοποίησης και ζει μια ευτυχισμένη ζωή στην πολυτελή έπαυλή της με το σύζυγό της, υψηλόβαθμο επιχειρηματικό στέλεχος, και τα δυο μικρά κορίτσια τους. Μέχρι την ώρα που ο ατίθασος γιος του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο του μετακομίζει στο σπίτι τους, αναστατώνοντας τη ζωή της με εντελώς απρόβλεπτο τρόπο.


Η ανία της μεγαλοαστικής καθημερινότητας κατακλύζει την Αν, η οποία έλκεται από την ανεμελιά, τη φρεσκάδα, ακόμα και την απερισκεψία του νεαρού Τεό, διακινδυνεύοντας την οικογενειακή γαλήνη και το επαγγελματικό της μέλλον και προχωρώντας σε μια ερωτική σχέση μαζί του. Όταν, όμως, αυτή η απειλή γίνεται χειροπιαστή, όλα θα αλλάξουν με ειρωνικά πικρό τρόπο, κάνοντάς μας να ξανασκεφτούμε τις πολλαπλές και συχνά περίπλοκες διαστάσεις της κακοποίησης και της κατάχρησης εξουσίας. Κι εδώ είναι που οι κινηματογραφικοί δρόμοι της Μέι ελ-Τούκι και της Κατρίν Μπρεγιά χωρίζουν, καθώς η μία σκέφτεται ταξικά (και περισσότερο πολιτικά), ενώ η άλλη ρομαντικά (και περισσότερο "απελευθερωτικά").

Γαλλία, Νορβηγία. 2023. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: AMA FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Το Περασμένο Καλοκαίρι

L'Eté Dernier
2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 104 '
  • Κατρίν Μπρεγιά

Όταν ο γιος του συζύγου της από τον προηγούμενο γάμο του μετακομίζει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.