Back to Black

2

Πληθωρική κι ευαίσθητη, η Μαρίζα Αμπέλα χαρίζει παλμό σε μια απρόσωπη βιογραφία, η οποία περιγράφει χωρίς αιχμές μια προσωπικότητα μυθιστορηματικών διαστάσεων.

Back to Black

Από τα μουσικά είδωλα τα οποία έδωσαν νόημα στο "Live fast, die young", η Έιμι Γουαϊνχάουζ παίρνει κι αυτή τη σειρά της ως η ηρωίδα ενός ακόμα σινε-biopic. Έτσι, ο σεναριογραφικός σπεσιαλίστας του είδους Ματ Γκρίνλα ("Control", "Όλοι Θέλουν Λίγη Αγάπη", "Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ") και η σκηνοθέτρια των "Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι" Σαμ Τέιλορ Τζόνσον συνεργάζονται για να μας αφηγηθούν τη διαδρομή της από την εφηβεία στο λονδρέζικο Σαουθγκέιτ έως την περιπετειώδη καταξίωσή της ως σπουδαίας συνθέτρια-ερμηνεύτρια μοντέρνας μουσικής της εποχής μας.


Η κινηματογραφική διαδρομή είναι γραμμική κι αδιατάρακτη, με την πληθωρική Μαρίζα Αμπέλα, που τραγουδάει η ίδια τις επιτυχίες της Γουαϊνχάουζ, να χαρίζει παλμό σε μια απρόσωπη βιογραφία, η οποία περιγράφει χωρίς αιχμές μια προσωπικότητα μυθιστορηματικών διαστάσεων. Οι αγιογραφικές διαθέσεις της δεν κρύβονται, περίπλοκες ψυχολογικές αναλύσεις ή περιγραφές των μουσικών παρασκηνίων απουσιάζουν και όλα συμπυκνώνονται στο "ένα τόσο ταλαντούχο όσο κι ευαίσθητο κορίτσι που του έλειπε η αγάπη".

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Back to Black

2
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 122 '
  • Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Η διαδρομή της Έιμι Γουαϊνχάουζ από την εφηβεία έως την περιπετειώδη καταξίωσή της ως ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα της εποχής της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.