Για Πάντα Νέοι

2,5

Η σκηνοθέτρια αφηγείται με ενέργεια και πάθος την προσωπική ιστορία της. Ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να την κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Για Πάντα Νέοι

Ηθοποιός με μεγάλη φιλμογραφία, η 60χρονη πλέον Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι περνάει κάθε τόσο και πίσω από την κάμερα, διανθίζοντας μυθοπλαστικά αυτοβιογραφικές ιστορίες της ("Actrices", "Ένας Πύργος στην Ιταλία"). Όπως αυτή των νεανικών χρόνων της, όταν (εδώ ως Στελά) έγινε δεκτή στη διάσημη δραματική σχολή Les Amandiers του Πατρίς Σερό, ενός εμβληματικού θεατρικού και κινηματογραφικού σκηνοθέτη ("Βασίλισσα Μαργκό"), ο οποίος θα αλλάξει τις απόψεις των νεαρών φοιτητών πάνω στη ζωή και την τέχνη.


Το Παρίσι των 80s, τα ερωτικά πάθη, οι καλλιτεχνικές επιλογές και μια δυναμική Ναντιά Τερεσκεβίτς, η οποία απέσπασε το Σεζάρ πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (από τις εφτά υποψηφιότητες της ταινίας). Η Τεντέσκι σκηνοθετεί με ενέργεια και πάθος, ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να κάνει το πρώτο υλικό της πραγματικά ενδιαφέρον.  

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Για Πάντα Νέοι

Les Amandiers
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 126 '
  • Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Στα τέλη του ’80 μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή του Πατρίς Σερό Les Amandiers. Ανάμεσά τους και η Στελά, για την οποία μόλις ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.